Larisa Iancu, minora dispărută în Sectorul 5, București. Este căutată la nivel național
Duminică, 21 aprilie, Poliţia Capitalei a fost sesizată despre dispariția unei minore care în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 7.00, a plecat de la adresa de domiciliu din Sectorul 5 și nu a mai revenit. În aceeași zi a dispărut și Alexandru Olaru. Acesta a fost, însă, găsit.
Alexandru Olaru a fost găsit
Larisa Iancu și Alexandru Olaru au dispărut în aceeaşi zi, la diferenţă de fix 12 ore, potrivit Poliţiei Capitalei. Larisa Iancu, în vârstă de 13 ani, şi Alexandru Olaru, în vârstă de 12 ani, locuiesc în Sectorul 5 din Bucureşti. În jurul orei 18.30, poliţiştii au anunţat că minorul Alexandru Olaru a fost găsit. El nu a fost victima vreunei infracţiuni şi este nevătămat.
Larisa Iancu este în continuare de negăsit
Minora dispărută se numeşte Iancu Larisa, este în vârstă de 13 ani şi are următoarele semnalmente: înălţime: 1,50 m, greutate 45 kg, constituție astenică, față ovală, ten măsliniu, păr negru, ochi căprui. La data dispariției purta: bluză de trening neagră, tricou alb și pantofi albi tip sport.
Polițiștii au demarat procedurile de depistare a persoanei în cauză, aceasta fiind dată în urmărire la nivel național. Cei care au văzut-o sau pot oferi detalii sunt rugaţi să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul unic de urgenţă 112.
Crește numărul copiilor dispăruți
Numărul sesizărilor privind dispariția de la domiciliu a copiilor a explodat în ultimii doi ani, arată o analiză recentă a organizației Salvați Copiii România care are la bază datele Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție.
Într-un an, mai exact în perioada 30 aprilie 2022 – 30 aprilie 2023, s-au înregistrat 8.722 de sesizări referitoare la dispariția minorilor de acasă, cu 1.145 mai multe decât în anul anterior. Din numărul total, 106 copii aveau vârsta sub 5 ani, 176 – vârsta între 5 și 10 ani, 2.245, între 10 și 14 ani, iar 6.195, peste 14 ani. Potrivit aceleiași surse, 30% dintre copiii care dispar pleacă voluntar, cei mai mulți din locuințe sociale sau din centrele DGASPC.