Mai multe medicamente vor intra pe liste celor compensate sau gratuite! Anunțul important pe care românii trebuie să îl știe

9 octombrie 2024 9:53   Național
Ultima actualizare:

În cursul ședinței de Guvern de miercuri, Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre noile medicamente care vor intra pe lista celor compensate, ori gratuite. Astfel, cei care au afecțiuni oncologice, sau cronice, vor avea mai mult acces la medicamente accesibile.

Vești bune pentru românii care suferă de boli grave, care necesită medicamente ce se vând la prețuri ridicate. În cursul ședinței de Guvern de miercuri, Premierul Marcel Ciolacu a anunțat faptul că mai multe medicamente urmează să intre pe lista celor grauite, ori compensate.

Premierul a mai spus că se dorește ca pacienții să aibă un acces echitabil la astfel de medicamente, care pot salva mii de vieți în țara noastră.

Aceste medicamente vor intra pe lista celor compensate

„Aprobăm noi medicamente ce vor fi incluse începând cu 1 noiembrie pe lista celor gratuite sau compensate. Este vorba despre medicamente pentru boli oncologice și pentru multe afecțiuni cronice, precum și pentru transplantul medular”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu.

Iar pe lângă acest subiect, recent, el a vorbit și despre o altă temă importantă pentru români.

Marce Ciolacu a vorbit și despre modul în care pot călători românii în Statele Unite

Iar acesta nu a fost singurul subiect important pe care Marcel Ciolacu l-a abordat. Recent, el a vorbit și despre posibilitatea românilor de a călători în Statele Unite fără viză. El a spus că anunțul oficial ar urma să vină în jurul datei de 15 octombrie, iar de anul viitor, Premierul spune că românii vor putea călători în Statele Unite fără să mai aibă nevoie de viză.

„Statele Unite sunt parterenerul strategic al României. Securitatea, siguranța României se bazează pe parteneriatul strategic cu SUA, fără discuții. Suntem unul dintre stâlpii principali ai partenerului strategic în Europa, de departe. Faptul că ni s-au aprobat tehnologie de vârf, la F-35, este o dovadă că ești un partener de încredere, predictibil și ei nu pot concepe să nu fie alături de români. Statele Unite trebuie să devină partenerul principal non-UE al României”, a spus Premierul Marcel Ciolacu.

Mai multe