Masacrul de lângă Pitești. O familie întreagă a fost ucisă într-un mod barbar. Medicul legist: „În zeci de ani nu am mai văzut așa ceva”

10 august 2022 4:09   Național
Ultima actualizare:

Masacrul s-a întâmplat în Bascov, lângă Pitești, în Argeș. Cele cinci persoane au fost omorâte de unul dintre membrii familiei, un bărbat cu probleme psihice care a și recunoscut crimele.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea, a făccut declarații pe marginea subiectului, spunând că nu există încă un motiv pentru care masacrul de lângă Pitești să fi avut loc.

Suspectul crimelor a povestit foarte detașat tot ce s-a întâmplat și a dat chiar și amănunte. Autoritățile l-au găsit în curtea unui vecin, încercând să se sinucidă.

„Este greu de spus la acest moment dacă a existat un mobil al acestei crime. Persoana bănuită era în evidenţă cu boli psihice, nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui. Sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă.

Nu avem deocamdată detalii despre un mobil. S-au purtat discuţii cu făptuitorul. A relatat liber despre aceste fapte pentru care îl cercetăm. Se află în custodia organelor de poliţie. O să fie condus la Parchet pentru declaraţii. (…) Era coerent şi a relatat destul de cursiv despre o anumită modalitate de sâvârşire a faptelor.”, a precizat Laurenţiu Palaghiea.

Potrivit anchetatorilor, criminalul ar fi acționat marți dimineața, căci victimele au fost găsite în interiorul caselor. Este vorba de o familie formată din doi bunici, fiul lor, o mamă și fiica ei de cinci ani. 

Bătrânii și fiul lor locuiau într-o casă, iar femeia cu fiica ei în casa de peste drum. Criminalul este fiul celor doi bătrâni și se cunoaște a fi cu probleme psihice. Cel care a descoperit crima este un jandarm, care și-a găsit întreaga familie ucisă cu brutalitate.

„Toate victimele poartă semnele unor agresiuni destul de intense (...) Informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce pot eu spune este că e vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva.

Informaţiile despre înjunghiere cel mai probabil au fost legate de sesizarea iniţială în care se relata că asupra făptuitorului care a fost depistat după ce fugise din locuinţă, în pădurea din apropiere, asupra lui s-a găsit un cuţit.”, a explicat Laurenţiu Palaghiea.

Fratele soției bărbatului care a anunțat că și-a găsit familia ucisă are probleme psihice

„Totodată, din cercetările efectuate s-a stabilit că la domiciliul reclamantului mai locuia și fratele soției, acesta fiind cunoscut cu afecțiuni psihice. Imediat după sesizare, suspectul principal a fost găsit de către polițiști, urmând a se stabili împrejurările producerii evenimentului", a transmis IPJ Argeș. 

Criminalul nu a înjunghiat victimele, ci le-a bătut până au rămas fără viață.

Vezi aici declarațiile autorităților, dar și imagini de la locul crimei. 

Mai multe