Moartea misterioasă a băiețelului găsit într-o cutie. Polițiștii l-au pozat în fotoliu, pentru a afla cine este și ce s-a întâmplat cu el

Ultima actualizare:

«Băiețelul din cutie» este unul dintre cele mai macabre și mai misterioase cazuri de crimă din istoria SUA. Copilul a fost găsit fără viață într-o cutie de carton, abandonată la marginea drumului, în urmă cu 60 de ani, și, în ciuda eforturilor din partea Poliției, nimeni nu l-a putut identifica vreodată pe micuț și nici autorul oribilei crimei nu a fost găsit.

image

 Cazul băiatului din cutie a fost unul dintre cele mai teribile cazuri de crimă din SUA, care continuă să bulverseze Poliția și în ziua de azi, după 60 de ani, lăsând sute de întrebări fără răspuns.

Într-o zi de iarnă din februarie 1957, trupul fără viață al unui băiețel cu vârsta între trei și șapte ani, a fost descoperit într-o cutie din carton, JC Penny, pentru cărucioare de copii, la marginea unei șosele din Philadelphia. Cel care a făcut descoperirea a fost un student de 27 de ani de ani, care a raportat imediat cazul autorităților. 

Băiețelul avea să fie supranumit «Copilul necunoscut al Americii». Micuțul nu a fost niciodată căutat de familie, iar identitatea sa avea să rămână un mister până în ziua de azi, la fel ca și identitatea celui care i-a curmat viața la o vârstă atât de fragedă. 

Care a fost cauza morții băiatului din cutie

 Trupul neînsuflețit al copilului a fost găsit chircit, gol, într-o cutie de carton și învelit într-o pătură în caroruri. Băiețelul era subnutrit, murdar, iar corpul său era coperit de cicatrici, tăieturi chirurgicale și vănătăi proaspete. Părul micuțului fusese proaspăt tuns, iar unghiile erau tăiate, ceea ce autoritățile cred că demonstrează o încercare a ucigașului de a-i ascunde identitatea. 

Poliția a ajuns la concluzia că băiatul din cutie a fost bătut până la moarte.

În ciuda mediatizării cazului în publicațiile vremii și a anunțurilor făcute de poliție, niciun membru al familiei nu a venit vreodată să-l revendice pe copil. 

După ce au fost luate amprentele băiatului, poliția a descoperit și alte dovezi legate de caz, inclusiv o șapcă, o eșarfă și o batistă pentru copii. Crima a atras o foarte mare atenție din partea mass-media și a fost comentată pe scară largă în presa locală, notează The Sun

În timp ce poliția se străduia să găsească indicii, au decis să facă publică o fotografie post-mortem a băiatului, pe care l-au îmbrăcat și l-au pozat în poziție așezată, într-un fotoliu. În prezent există un software de recunoaștere facială, care a fost aplicat pentru a obține o idee despre cum ar fi arătat victima.

De zeci de ani, detectivii criminaliști au venit cu teorii înfricoșătoare despre ceea ce s-ar fi putut întâmplat băiețelului și cum a ajuns să fie aruncat într-o cutie de către ucigaș. Iată câteva dintre aceste teorii. 

Băiețelul din cutie a fost ucis într-un orfelinat

Unii cred că crima a avut ceva de-a face cu o casă de plasament, ce se afla la trei kilometri de locul unde a fost descoperit cadavrul. Unul dintre angajații examinatorului medical, Remington Bristow, era determinat să afle ce s-a întâmplat cu «băiatul din cutie». 

În 1960, a contactat un psihic din New Jersey, care i-a spus anchetatorului să caute o casă care să semene cu o casă de plasament. În timp ce ofițerii cercetau proprietatea, au zărit cărucioare de copii care ar fi putut încăpea într-o cutie JC Penny.

Bristow a mai susținut că păturile din casa de plasament seamănă foarte mult cu cea în care era înfășurat băiețelul, la momentul în care a fost găsit. 

În ciuda speculațiilor, poliția nu a reușit să găsească o legătură clară cu crima.

Doamna M., martorul cheie din cazul «băiatului în cutie»

O mărturisire șocantă din 2002 a aruncat în aer cazul băiețelului găsit în cutie. Poliția a identificat o presupusă martoră ca fiind Doamna M. Femeia, care avea antecedente de boli mintale, a susținut că mama ei abuzivă l-a „cumpărat” pe băiat dintr-o altă familie.

Doamna M. a susținut, într-un interviu cu poliția, că băiatul a fost abuzat sexual și fizic timp de doi ani și jumătate înainte de a fi ucis. În mod tulburător, ea a insistat că părinții ei l-au pedepsit pe băiat după ce acesta a vărsat în cadă și a murit după ce a fost trântit de podea.

Un factor care dă credibilitate poveștii ei este faptul că un martor i-a văzut pe părinții femeii mutând o cutie din portbagajul mașinii lor.

Aceștia au ignorat oferta martorului de a-i ajuta să care cutia, așa că polițiștii s-au întrebat dacp nu cumva în cutie ar fi putut afla cadavrul copilului neidentificat. 

Când ofițerii au investigat declarațiile, familia Doameni M a negat că ar fi avut vreodată un băiețel la ei în casă. 

Băiețelul din cutie, victima neglijenței părinților. Interogarea soților Dudley

În 1961, anchetatorii din Philadelphia i-au chestionat pe Kenneth Dudley și pe soția sa Irene Dudley pentru a stabili dacă Băiatul din cutie fusese unul dintre cei 10 copii ai cuplului. 

Familia Dudley a intrat în atenția forțelor de ordine când unul dintre copiii lor, Carol Ann în vârstă de 7 ani, a murit din cauza neglijenței și malnutriției. În loc să îngroape trupul fiicei lor într-un cimitir, părinții au înfășurat-o într-o pătură și au abandonat-o într-o zonă împădurită din Virginia.

Autoritățile au descoperit că șapte dintre cei zece copii ai familiei au murit de foame și niciunul dintre ei nu a primit o înmormântare adecvată. După ce i-au chestionat pe Dudley și le-au urmărit mișcările, polițiștii au stabilit că cei nu aveau legătură cu moartea băiatului din cutie.

Băiatul din cutie a fost crescut ca...o fată

O altă teorie spune că băiatul din cutie ar fi putut fi de fapt să fi fost crescut ca o fată și din această cauză nimeni nu l-a putut identifica.

Artistul criminalist Frank Bender crede că părul tuns în grabă al băiatului și faptul că sprâncenele păreau să fi fost smulse sugerează acest lucru.

Sunt aproape sigur că anchetatorii au ratat acest indiciu, pentru că au prezentat lumii imaginea unui băiat, iar el este băiat, da cred că a fost crescut toată viața lui precum o fată”, a spus el pentru ABC în 2008.

Fotografiile „băiatului” distribuite, inclusiv fotografiile ciudate ale rămășițelor sale pozate în haine masculine, ar fi însemnat că oricine l-a cunoscut nu l-ar putea recunoaște.

Teoria a fost explorată pe scurt în anii 1950, dar la acea vreme nu a produs indicii.

Totuși, Bender a produs propria sa schiță în efortul de a găsi noi piste care să ajute la rezolvarea cazului.

Băiatul din cutie, victima unei răpiri

În 1955, Steven Craig Damman, în vârstă de trei ani, a fost răpit în fața unui supermarket.

Deoarece descrierile ambilor băieți sunt similare, poliția a explorat teoria conform căreia cei doi ar fi putut să fie una și aceeași persoană. 

După o mulțime de investigații, cercetarea amprentelor și a dosarelor medicale, ofițerii au ajuns la concluzia că este puțin probabil să fie vorba de aceeași persoană din cauza mai multor diferențe cheie.

În timp ce băiatul din cutie nu părea să se lupte cu nicio problemă cu organele, Steven era sub tratament pentru probleme la rinichi când a fost răpit. De asemenea, anchetatorii nu au putut găsi pistruiul distinctiv al lui Steven pe spatele gambei corpului la «băiatul din cutie».

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net