Motivul cutremurător pentru care un băiat în vârstă de 12 ani a parcurs 100 de km cu bicicleta. A fost găsit obosit și înfometat

22 august 2024 20:35   Național
Ultima actualizare:

Numele lui este Ștefan, are 12 ani și provine din localitatea Roșcani, județul Hunedoara. Locuiește în plasament, iar astăzi a fost dat dispărut, după ce a plecat de acasă, fără ca nimeni să știe de el. Asistentul maternal al acestuia, a fost cel care a semnalat dispariția.

Ștefan, băiatul care a plecat de acasă de dorul bunicului

Potrivit observatornews, Ștefan a dispărut pe 22 august, în jurul orei 03:00 dimineața. Se pare că băiatul își făcuse un mic bagaj în care și-a pus haine, după care și-a luat bicicleta și s-a îndreptat către locuința bunicului său, care se află la 100 de km distanță, respectiv în Lupeni. Din păcate, copilul nici măcar nu s-a gândit că din cauza distanței prea mari, nu va reuși să ajungă la destinație.

Mai mult decât atât, în loc să își anunțe apropiații de plecarea sa, Ștefan a ales să păstreze secretul. Speriat, asistentul maternal care se ocupă de băiat, a apelat imediat la 112 pentru a anunța poliția de cele întâmplate.

Ștefan a fost găsit pe drum, obosit și înfometat

Polițiștii s-au dovedit a fi extrem de punctuali, astfel că au demarat imediat procedura de investigare, pentru a găsi minorul, care a fost dat în urmărire națională. În jurul ore 12:00, agenții de poliție de la Postul de Poliție Pui au reușit să-i dea de urmă băiatului, pe DN 66, pe raza comunei Pui.

Potrivit informațiilor oferite de aceștia, minorul a parcurs cu bicicleta peste 100 de km, în încercarea disperată de a ajunge la bunicul său, din Lupeni. A fost găsit obosit și nemâncat, motiv pentru care polițiștii i-au oferit câteva sendvișuri și apă. Ștefan a fost audiat, iar în cele din urmă s-a constatat că băiatul nu a fost victimizat pe durata dispariției sale.

Ștefan, minorul în vârstă de 12 ani a fost preluat de către reprezentații DGASPC Hunedoara, după ce peste 50 de polițiști și alți reprezentanți ai legii, l-au căutat cu disperare.

Gestul lui Ștefan a uimit o țară întreagă și a stârnit mii de emoții în rândul celor care au aflat motivul pentru care a decis să plece de acasă.

Mai multe