Primele cazuri de înec la scăldat. Un copil, dispărut în Siret. Recomandările ISU pentru cei care vor să se aventureze în apă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava se confruntă cu un caz tragic: un copil de zece ani din localitatea Liteni a dispărut joi după-amiază în apele râului Siret. Băiatul a mers la scăldat și nu s-a mai întors acasă, ceea ce i-a alarmat pe părinți, care au contactat imediat autoritățile. La fața locului, salvatorii au găsit hainele copilului pe malul râului, confirmând temerile că băiatul ar fi putut fi luat de ape.

Un copil a dispăut în apele râului din Liteni. Foto: arhiva.
Un copil a dispăut în apele râului din Liteni. Foto: arhiva.

Operațiunea de căutare a ISU Suceava

Lucrătorii ISU Suceava au demarat rapid operațiunile de căutare, mobilizând două bărci pneumatice și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean din Suceava. Din păcate, căutările au fost suspendate în jurul orei 21.00, după lăsarea întunericului, din motive de siguranță. Un oficial ISU Suceava a declarat că zona exactă în care a dispărut copilul nu este clară, echipele de salvare concentrându-se în principal pe aria unde au fost găsite hainele băiatului.

Din păcate, nu sunt foarte multe informații despre zona unde se presupune că ar fi dispărut sub apă, ci doar locul de pe mal unde au fost găsite hainele copilului. Căutările pompierilor militari vor continua până la lăsarea întunericului, după care, din motive de siguranță, vor fi oprite. Ele vor fi reluate în cursul dimineții de mâine, în cazul în care băiatul nu va fi găsit până la finalizarea misiunii aflate în derulare”, a declarat un oficial din cadrul ISU Suceava.

Adolescent dispărut de mai bine de o săptămână în Galați

O situație similară și la fel de tragică se desfășoară în județul Galați, în localitatea Hanu Conachi, unde un adolescent de 15 ani, pe nume David, a dispărut acum o săptămână după ce a mers la scăldat în Siret. Hainele băiatului au fost găsite pe mal, iar salvatorii presupun că a fost luat de curenți. Operațiunile de căutare implică echipe de pompieri din cadrul ISU Galați și scafandri de la ISU Brăila, fiind asistate și de un elicopter SMURD care survolează zona.

Recomandările ISU 

Autoritățile avertizează că odată cu venirea verii, crește tentația de a merge la scăldat în râuri, ceea ce sporește riscul de înec, chiar și pentru cei mai experimentați înotători. Pentru a preveni tragedii similare, ISU a emis o serie de recomandări:

Frecventați doar locurile special amenajate pentru înot și scăldat.

Respectați întotdeauna recomandările salvamarului sau administratorului locului de agrement.

Evitați scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă cu maluri abrupte, curenți puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci.

Nu realizați acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții.

Nu intrați în apa rece înfierbântați, după ce ați stat foarte mult timp la soare.

Nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.

Nu lăsați copiii nesupravegheați lângă și în apă; aceștia se vor scălda numai sub controlul părinților sau al altor persoane mature.

Cazurile tragice de înec evidențiază importanța respectării regulilor de siguranță la scăldat. În timp ce salvatorii continuă să caute speranța pentru copiii dispăruți, prevenirea acestor incidente este esențială pentru a proteja viețile celor dragi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Jackson si Jennifer Batten FOTO Getty Images (2) jpg
image
image
image
image
image
image
bacalaureat jpg
accident Suceavaa jpeg
bacalaureat adevarul jpg
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net