Un pod rutier peste Siret s-a prăbușit în Neamț, la 6 luni de la inaugurare

Ultima actualizare:

România bătăii de joc. Un pod rutier hobanat de 216 metri, peste râul Siret și care face parte din DJ 207 A, s-a prăbușit ieri, 9 iunie, în timp ce era traversat de două mașini, un camion greu și o autoutilitară. Construcția a fost inaugurată în luna noiembrie 2021, după ce a trecut prin lucrări de modernizare tocmai din cauza faptului că prezenta pericol pentru circulație.  

Podul prăbușit din Neamț. Foto: ISU Neamț
Podul prăbușit din Neamț. Foto: ISU Neamț

Prăbușirea șocantă a podului de abia reparat a fost anunțată printr-un telefon la 112, în jurul orei 14.15. Cazul a fost repartizat agenților din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna cărora nu le-a venit să creadă. S-au deplasat totuși la fața locului și au descoperit că sesizarea se confirmă: podul ce traversează râul Siret ( DJ 207 A) dintre localitățile Luțca – Sagna, s-a rupt.  

Pilonii podului s-au prăbușit. Foto: ISU Neamț
Pilonii podului s-au prăbușit. Foto: ISU Neamț

Un șofer rănit în urma prăbușirii podului din Neamț 

Din primele date, un autocamion și o autoutilitară circulau pe podul în cauză, din direcția Roman spre Sagna, în urma evenimentului rezultând rănirea conducătorului autocamionului, în vârstă de 56 de ani.”Acest pod va rezista zeci de ani”, promitea la inaugurarea podului în 2021, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene 

Cum arăta podul în noiembrie 2021 când a fost inaugurat de Ionel Arsene. Foto: mesagerulneamt.ro
Cum arăta podul în noiembrie 2021 când a fost inaugurat de Ionel Arsene. Foto: mesagerulneamt.ro

Ce spun autoritățile despre podul prăbușit la 6 luni de inaugurare

”Cei doi conducători auto care au suferit în urma tragediei – unul are doar escoriații, celălalt este evaluat de echipajul SAJ. Ambii par a fi în stare de conștiență. Verificăm dacă mai sunt și alte autovehicule implicate, dar nu pare să fie vreunul în apă”, a declarat imediat după accident, Adrian Niță, prefectul de Neamț pentru mesagerulneamt.ro.  

Ulterior, cei de la ISU Neamț au dat un comunicat despre situația de la fața locului.”În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanții la trafic.  

Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman. În urma evenimentului produs au fost surprinse aproximativ 20 ovine. Au fost scoase de sub dărâmături 4 ovine” a transmis ISU Neamț în comunicatul preluat de ziarpiatraneamt.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net