#Victor Socaciu

Amintirea păstrată de Adrian Năstase de la Victor Socaciu: „Am tot așteptat să-i înapoiez”

30 decembrie 2021 10:02   Național
Ultima actualizare:

Adrian Năstase a ținut să lase un mesaj de adio pentru Victor Socaciu prin intermediul blogului personal. Prieteni, dar și foști colegi de partid, politicianul și-a adus aminte de ultima întâlnire pe care a avut-o marele folkist, încetat din viață pe 27 decembrie, la 68 de ani.

Adrian Năstase și-a adus aminte de ultima întâlnire cu Victor Socaciu, moment în care au năpădit amintiri. Politicianul a amintit pe blogul personal că la ultima vizită în casa sa, folkistul și-a uitat ochelarii și chiar se întreba când va veni să-i recupereze, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată.

Năstase și-a adus aminte de succesul lui Victor Socaciu, dar și de eșecurile din viața sa, mai ales cele pe plan amoros, având trei copii și 4 soții la activ. 

„A murit un artist din comuna Cornu. Timp de 50 de ani ne-a umplut inimile de bucuria versurilor și muzicii lui. Pentru o vreme a fost și în politică. Mi-l aduc aminte de la ședințele departamentelor partidului, unde se ocupa de politici culturale. A fost și parlamentar și consul la Montreal. Cu o viață personală destul de agitată.

Un om frumos și bun, cu multe realizări, dar și câteva eșecuri. Se retrăsese la Cornu. M-a vizitat de mai multe ori. Ultima dată, și-a uitat la mine ochelarii de soare. Am tot așteptat să-i înapoiez. Îi văd adeseori când deschid un dulap din birou – simbol al unor promisiuni nerealizate. Condoleanțe întregii familii!", a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Victor Socaciu a murit la spital, după o lungă suferință. La începutul anului 2021, artistul s-a îmbolnăvit de COVID, iar organismul lui a fost afectat de virus. Au început complicațiile la plămâni și rinichi. În urmă cu 10 ani, folkistul a suferit un transplant de rinichi, organe provenite de la o fetiță de 10 ani.

Mai multe