Ninsorile și frigul lovesc puternic România! Vremea se schimbă radical începând de sâmbătă

9 octombrie 2024 11:39   Național

Deși nopțile și diminețile din țara noastră sunt destul de reci, în miezul zilei temperaturile sunt îndeajuns de calde încât să putem merge pe stradă în tricou, la fel ca în miez de vară. Însă, meteorologii ne spun că acest lucru se va schimba rapid, iar temperaturile vor scădea semnficiativ.

Europa de Vest se confruntă cu un ciclon sosit din Oceanul Atlantic, care aduce cu el ploi, cât și vânt puternic. Iar în ciuda faptului că furtuna post-tropicală în care s-a transformat acest uragan, denumit Kirk, nu va ajunge până în această parte a Europei, România tot va fi lovită de o masă de aer rece.

Iar schimbarea rapidă a temperaturilor va avea loc la finalul acestei săptămâni, când temperaturile vor scădea în toată țara. Până sâmbătă, vom continua să avem tempraturi neobișnuit de ridicate pentru această parte a anului, cuprinse între 21 și 29 de grade, în timp ce minimele se vor încadra între 8 și 18 grade.

Vremea se va răci începând de sâmbătă

Lucrurile se vor schimba brusc începând cu ziua de sâmbătă, când maximele înregistrate de-a lungul României ar trebui să fie cuprinse între 12 și 23 de grade Celsius. Minimele vor coborî chiar și la pragul de 0 grade și nu ar trebui să treacă peste 10 grade, nicăieri în țară. 

Cerul va fi unul variabil, iar mai ales pe timpul zilei vom avea parte de ploi, mai ales în zone precum cele din sudul și sud-estul României, dar și, izolat, la munte și în centrul țării.

Minimele vor coborî chiar și la 0 grade

Izolat, urmează să ne avem parte și de ceață, în cursul dimineții. În Moldova, Dobrogea, estul Muntiei, cât și, posibil, în vestul Olteniei, este posibil să avem parte și de intensificări ale vântului. 

Mai mult decât atât, pe crestele Carpaților Orientali este posibil să observăm chiar și fulguieli. Astfel, începând de sâmbătă, vremea se va răci brusc și vom scăpa de temperaturile anormal de calde care ne-au dominat țara în ultimul timp.

Mai multe