Cum trebuie să udăm orhideele toamna ca să înflorească spectaculos și pe timp de iarnă! Trucurile ingenioase care ne promit flori mai frumoase

Se numără printre cele mai spectaculoase flori din lume, iar partea cea mai bună este faptul că pot ținute atât în curte, cât și în interiorul casei. Însă, un detaliu pe care nu mulți dintre noi ăl cunoaștem este cantitatea de apă de care aceste flori chiar au nevoie, mai ales pe timp de toamnă. Este vorba despre orhidee, care trebuie udate într-un mod foarte specific.

Orhideele nu au nevoie de foarte multă apă
Orhideele nu au nevoie de foarte multă apă

Nu este un secret pentru niciunul dintre noi faptul că fiecare tip de plantă are nevoie de o anumită cantitate de apă și de lumină, pentru a se dezvolta armonios și pentru a înflori cât mai des. Însă, precis cât de multă apă le trebuie florilor noastre, este ceva ce mulți dintre noi doar apreciem pe baza propriilor observații.

Din păcate, mai ales atunci când vine vorba despre orhidee, este o greșeală să lăsăm lucrurile la voia întâmplării. Pe măsură ce trecem de la vara fierbinte la sezonul rece al anului, trebuie să modificăm cantitatea de apă pe care o folosim pentru orhidee, dacă vrem ca acestea să înflorească și pe timp de iarnă.

De câtă apă au nevoie orhideele toamna

O regulă generală atunci când vine vorba despre orhidee este să le udăm odată la 10 zile, însă acest lucru se poate schimba, în funcție de umiditate, ori de tipul plantei. Cu alte cuvinte, atunci când vremea este fierbinte și uscată, ar trebui să fie suficient să udăm orhideele cam la două săptămâni.

Iar pentru ca florile noastre să nu aibă de suferit, mai ales pe timp de toamnă, când vremea este mai rece și mai umedă, trebuie să fim atenți ca la baza orhideei să nu se acumuleze apă. De asemenea, trebuie să fim atenți să nu udăm frunzele, deoarece sănătatea orhideei ar putea fi afectată.

Cum să pregătim orhideele pentru iarnă

În această perioadă din an, când vremea începe să se răcească, este foarte important să ne asigurăm că orhideele noastră rămân înconjurate de o temperatură cuprinsă între 18 și 24 de grade. În plus, ele trebuie să aibă cât mai multă lumină indirectă, pentru a nu ofili.

În plus, pentru ca orhideele noastră să treacă cu bine peste iarnă, trebuie să ne asigurăm că planta se află într-o glastră suficient de mare, iar nivelul umidității din jur este îndeajuns de ridicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana Vanity Fair jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Furtuna Foto Pixabay jfif
pechea jpg
lacul balaton ungaria jpg
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
WhatsApp Image 2024 10 09 at 14 43 51 jpeg
femeie frig jpeg
Simona Maya Teodoroiu FOTO Mediafax
plosnite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net