O șosea de mare viteză, inaugurată până la final de an. Va conecta două dintre cele mai mari orașe din țară și este așteptată cu nerăbdare de milioane de șoferi

19 octombrie 2024 9:24   Național

Vești bune pentru șoferii din țara noastră! Șantiere importante din România deja se apropie de finalizare, iar până la finalul anului, românii vor putea circula fără probleme pe un nou drum de mare viteză! Această șosea leagă două orașe importante și poate fi deschisă chiar în următoarele săptămâni!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vine cu vești importante pentru șoferii din țara noastră! O nouă șosea poate fi inaugurată chiar în săptămânile următoare, iar românii vor putea circula ușor și rapid între două orașe importante din țară! Directorul instituției, Cristian Pistol, a vorbit despre stadiul acestui șantier important din România, explicând că ziua inaugurării este tot mai aproape.

Mai precis, este vorba despre șoseaua care va lega Craiova de București, un drum de mare viteză pe care Cristian Pistol l-a vizitat personal, pentru a inspecta stadiul lucrărilor. Până la finalul acestui an, autoritpțile speră să finalizeze cele mai multe lucrări pe Tronsoanele 1 și 4 ale DEx12, adică între Craiova și Pitești.

Șoferii vor putea circula curând pe noua șosea

„Sunt șanse reale să se circule anul acesta de la Craiova la București pe drum de mare viteză! Majoritatea lucrărilor pe Tronsoanele 1 și 4 ale DEx12 (Craiova-Pitești) se pot finaliza până la sfârșitul anului.

În primăvara anului viitor, se va da în circulație și pasajul peste A1. Până atunci se va asigura conexiunea dintre DX12 și A1, pe sensul București-Craiova printr-o variantă provizorie”, a spus Cristian Pistol, potrivit bugetul.ro.

Un nou segment de autostradă poate fi finalizat în acest an

Iar veștile bune continuă pentru șoferii din țara noastră! Tot până la finalul acestui an este posibil ca aceștia să poată circula pe încă alți 15 kilometri din autostrada ce leagă Sibiul de Pitești. CNAIR a lăudat modul în care antreprenorii români, turci și italieni s-au mobilizat pentru a lucra la acest proiect.

Din păcate, respectarea acestor termene poate fi dată peste cap de condițiile meteorologice din perioada următoare. Dar, dacă vremea va rămâne bună, șantierele ar trebui să fie finalizate rapid.

Mai multe