Orașul din România înfrățit cu 25 de metropole internaționale, inclusiv Istanbul, Shanghai, Salonic, dar și orașe importante din SUA, Japonia și Brazilia

20 octombrie 2024 23:00   Național

Este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite orașe din țara noastră, iar pe lângă nenumăratele atracții pe care le pune la dispoziția turiștilor, acest municipiu impresionează și datorită unui detaliu neobișnuit! Este înfrățit cu nu mai puțin de alte 25 de orașe de dincolo de hotare!

Nu este deloc ceva ieșit din comun să auzim că un oraș este înrudit cu un altul, din altă țară. De asemenea, nu este tocmai neobișnuit ca un municipiu anume să aibă o asemenea relație cu mai multe orașe străine, simultan. Dar, una dintre cele mai importante destinații turistice din țara noastră impresionează publicul și prin faptul că este înfrățită cu nu mai puțin de 25 de alte orașe!

Mai precis, este vorba despre Constanța, care are relații de prietenie cu nu mai puțin de 25 de alte centre urbane, din întreaga lume. Pe această listă destul de consistentă vom găsi Istanbul, Havana, Izmir, Odesa, Logrono, Mobile (din Statele Unite), Rotterdam, cât și Salonic. De asemenea, orașul de la Marea Neagră mai are legături și cu Shanghai, Santos, Sulmona, Silivri, Trapani, Turku, Yokohama, cât și Tepebași.

Constanța este înfrățită cu alte 25 de orașe

Desigur, dacă vom număra orașele din lista de mai sus vom vedea că mai avem ceva până când vom ajunge la 25. Constanța mai este înfrățită și cu Alexandria, Batumi, Brest, Busan, Cahul, Callao, Genova, Cartagena, cât și cu un alt oraș din Statele Unite, Fort Lauderdale.

Iar această înfrățire nu este numai una simbolică, între aceste orașe există relații importante de cooperare, iar centrele urbane se susțin reciproc, atunci când este nevoie.

Constanța mai dorește să adauge și alte orașe pe listă

Iar pentru Constanța, această listă record de orașe nu este de ajuns! Autoritățile doresc să mai lege astfel de relații cu alte două municipii!

Unul dintre acestea se află destul de aproape de casă! Este vorba despre Dobrich, un oraș important din Bulgaria, aflat nu foarte departe de Constanța. În același timp, celălalt oraș este în Asia de Est, fiind vorba despre Busan, una dintre cele mai importante metropole din Coreea de Sud.

Mai multe