Pensiile anticipate din luna mai nu au ajuns la toți românii: „Eu am rămas fără bani”

3 mai 2024 13:41   Național

Autoritățile au anunțat că toți pensionarii vor primi pensiile înainte de Paște, dar situația pe teren a fost departe de a fi lipsită de probleme.

Plata pensiilor înainte de Paște a întâmpinat dificultăți în cadrul programului bugetarilor de la Poștă, ceea ce a dus la întârzieri. Unii oameni au aflat că vor primi pensiile abia la mijlocul săptămânii viitoare.

„M-am informat și eu prin vecini dacă vin pensiile, nu știa nimeni. Am fost la Oficiul 32 de care aparțin. Nu se lucrează la dumnealor până pe 7, începând pe 8 se dau pensiile. Eu am vorbit cu o zi înainte și cu factorița, cu poștărița care vine acasă. Și mi-a spus: „Doamna Vlad, după 8”.

Când a zis dl prim-ministru, să zicem că îl cred și eu pe dl prim-ministru, eu mi-am făcut niște... ca fiecare, crezând că primesc pensia. Chiar mă afectează foarte mult, chiar eu am rămas fără bani”, a declarat o persionară, potrivit Digi24. 

Reacția Poștei Române

Conform declarațiilor șefului Poștei, pensiile sunt distribuite exclusiv de către poștași la domiciliu, și nu pot fi ridicate de la ghișeele obișnuite. Cei care nu primesc pensiile sunt îndemnați să depună reclamații. „M-am informat și eu prin vecini dacă vin pensiile, nu știa nimeni. Am fost la Oficiul 32 de care aparțin. Nu se lucrează la dumnealor până pe 7, începând pe 8 se dau pensiile. Eu am vorbit cu o zi înainte și cu factorița, cu poștărița care vine acasă.

Și mi-a spus: „Doamna Vlad, după 8”. Când a zis dl prim-ministru, să zicem că îl cred și eu pe dl prim-ministru, eu mi-am făcut niște... ca fiecare, crezând că primesc pensia. Chiar mă afectează foarte mult, chiar eu am rămas fără bani“.

Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, a explicat că „În perioada aceasta, noi livrăm pensiile doar la domiciliu și nu în oficiul poștal. Să stea acasă, că îi aduce poștașul pensia. Sunt excepții de genul ăsta, există tot timpul, nu le putem preveni. În cazurile astea de excepție, mergem și intervenim unde se face o reclamație“.

Mai multe