Veste bună pentru seniori! Pensiile pentru luna mai au început să fie plătite

Compania Națională Poșta Română a anunțat că a demarat distribuirea pensiilor pentru luna mai încă din ziua de sâmbătă, cu o săptămână înainte de sărbătorile de Paște.

Compania Națională Poșta Română a anunțat că a demarat distribuirea pensiilor / foto: arhiva
Compania Națională Poșta Română a anunțat că a demarat distribuirea pensiilor / foto: arhiva

Această mișcare vine în urma unui efort coordonat între diverse instituții precum Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor, Casa Națională de Pensii și partenerii din sectorul bancar.

Autoritățile se laudă: acum pensionarii se pot bucura de bani de Paște

Directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan, a subliniat importanța acestei acțiuni, exprimând dorința de a aduce satisfacție clienților lor, pensionarii, prin facilitarea accesului la pensiile lor înainte de Paște.

„Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casei Naţionale de Pensii, cât şi al partenerilor noştri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi, începând de astăzi.

Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme, ca să se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi” a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română.

Pentru a face posibilă plata anticipată a pensiilor pentru luna mai 2024, suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și 339.359 mii lei din bugetul de stat, au fost transferate către Compania Națională Poșta Română, prin intermediul mandatului poștal.

În plus, către băncile comerciale, suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și 683.898 mii lei din bugetul de stat a fost virată pentru aceeași destinație.

De câți bani a fost nevoie pentru plata pensiilor în avans

Suma totală necesară pentru plata anticipată a pensiilor se ridică la 9.331.399 mii de lei.

Compania Națională Poșta Română este operatorul principal în domeniul serviciilor poștale din România și este deținută în principal de statul român, cu 93,52% din pachetul de acțiuni fiind în proprietatea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și 6,48% din pachetul de acțiuni deținut de Fondul Proprietatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net