Când vin pensiile în luna mai. Data la care banii vor ajunge la pensionari

Informaţie importantă pentru toţi pensionarii! Poșta Română a anunțat data la care beneficiarii din România vor intra în posesia sumelor aferente lunii mai. Deși pensiile sunt distribuite între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni, din cauza sărbătorilor din acest an, va exista o mică întârziere.

Poșta Română a anunțat data la care vin pensiile în luna mai / foto: arhiva Click!
Poșta Română a anunțat data la care vin pensiile în luna mai / foto: arhiva Click!

Deși în mod normal distribuirea pensiilor se face între data de 1 și 15 a fiecărei luni, în luna mai procesul va începe cu o zi mai târziu, pe 2 mai, iar asta din cauza minivacanței bugetarilor. Astfel, Poșta Română anunță că va avea un program special în perioada 1-6 mai 2024, iar distribuția pensiilor va începe din 2 mai.

„Precizăm faptul că distribuirea drepturilor sociale (pensii) va începe cu data de 2 mai, în termenul asumat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale”, se arată într-un comunicat al companiei, relatează antena3.ro.

Pe 1 mai și în perioada 3-6 mai, toate subunităţile poştale vor fi închise

În consecință, în data de 1 mai 2024, de Ziua Muncii, toate subunitățile poștale din mediul rural și urban vor fi închise. În data de 2 mai, poștașii vor fi activi, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor funcționa conform programului normal de lucru. În perioada din Vinerea Mare, 3 mai, până luni, 6 mai, a doua zi de Paște, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise. De marți, 7 mai, toate subunităţile poştale îşi vor relua programul normal de lucru.

Programul anunțat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, care prevede că Vinerea Mare (ultima vineri înainte de Paște), prima și a doua zi de Paște sunt declarate zile de sărbătoare legală, nelucrătoare, preluate și în Contractul Colectiv de Muncă.

În acest an, angajații din România se vor bucura de o zi liberă în data de 1 Mai, precum și în a doua zi de Paște. Astfel că, lucrătorii beneficiază de o minivacanță începând cu data de 1 mai și până pe data de 7 mai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
meteosat 193760 1280 jpg
drum expres piatra neamt bacau jpg
Bărbat mort în timp ce construia o bombă în casă  FOTO gds jpg
raisa fetita ucisa jpg
UE 1 jpg
mancare de pui cu cartofi reteta spaniola 580x400 jpeg
mancare hotel jpg
str franceza odinioara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net