Poliţia Română cumpără 250 de radare laser. Câte milioane de euro dă pe aparate
Inspectoratul General al Poliției Române a lansat procedura de licitație pentru 250 de aparate tip radar pe baza de laser. Achiziția este necesară pentru că mare parte din aparatura folosită în prezent este depășită.
Aparate radar moderne pentru polițiști
Poliţiştii se modernizează cu 250 de noi aparate radar moderne cu care să îi pândească pe cei care apasă prea mult pedala de acceleraţie, scrie Observatornews.ro.
Un astfel de aparat radar cu laser costă aproximativ 13.000 de euro şi poate înregistra viteza mașinilor care se află la mai bine de un kilometru distanță și vine la pachet cu acumulatori, trepied și kit de utilizare pe timp de noapte.
Ce spun cei de la Direcția Rutieră
„Au un display mult mai generos, sunt mult mai uşor de utilizat şi ele vor veni dotate direct cu dispozitiv de filmare pe timpul nopţii", a declarat Bogdan Oproi, de la Direcția Rutieră.
Peste 300.000 de şoferi au fost sancţionaţi pentru viteză doar în primele 5 luni ale anului, iar în topul vitezomanilor din acest an este un şofer care a fost prins cu 245 km/h în drum spre munte, pe Autostrada A3 București-Brașov.
Comisia Europeană pregătește noi reguli mai dure pentru șoferi
Uniunea Europeană pregătește reguli noi pentru șoferi, prin includerea de sancțiuni mai dure în cazul depășirii limitei legate de viteză, dar și stabilirea la 18 ani a vârstei legale de susținere a examenului pentru obținerea permisului de conducere.
Astfel că, șoferii care vor avea abateri majore de la regulile de circulație, ar urma să rămână fără permisele de conducere nu doar în țara în care a fost comisă încălcarea, ci și în toată Uniunea Europeană.
Codul Rutier, modificat din nou
Codul Rutier va fi modificat din nou, în baza unei propuneri legislative care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.
Șoferii sunt nevoiți să respecte o nouă lege care va apărea în noul Cod Rutier. Mai exact, atunci când se vor deplasa pe drumurile publice, aceștia vor trebui să folosească faza scurtă sau luminile de întâlnire, pe toate drumurile publice.
Până nu de mult legea se aplică doar pe autostrăzi, drumuri expres sau drumuri europene, iar acum va fi extinsă și pe drumurile naționale sau județene.