Atentie șoferi! Ministerul de Interne cumpără sute de radare fixe

Pentru șoferii care circulă pe drumurile din România vin vremuri grele. Ministerul de Interne va cumpăra 600 de radare fixe în 2022. Camerele radar fixe vor fi montate pe cele mai importante drumuri din România, Autostrada Soarelui, Valea Prahovei și Valea Oltului.   

Dintre cele 600 de radare, 400 vor putea verifica dacă mașina are ITP sau RCA. Foto: curier.ro
Dintre cele 600 de radare, 400 vor putea verifica dacă mașina are ITP sau RCA. Foto: curier.ro

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode și este parte a strategiei României pentru a scăpa de ultimul loc în Uniunea Europeană la accidente și evenimente produse în trafic. Camerele costă 12 milioane de euro și fac parte din încercările MAI pentru a reduce accidentele de circulație cu 25% până în 2025. 

Ce trebuie să știți despre radarele fixe cumpărate de MAI 

”600 de radare fixe ultra-moderne vor fi montate pe drumurile din România în lunile următoare”, a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode într-un interviu. Dispozitivele nu vor citi doar viteza, dar vor verifica în mod automat dacă autoturismele dețin ITP sau RCA valabile.

În acest sens, Codul Rutier va fi modificat printr-o decizie a Guvernului, după cum a declarat ministrul de Interne într-un interviu pentru digi24.ro. Ministerul de Interne va monta camerele radar fixe pe cele mai aglomerate drumuri din țară: DN7, DN1 și Autostrada Soarelui. 

Ce a spus Lucian Bode 

”Ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă. Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an.  

Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța. 

400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode conform sursei citate

Decese în accidente rutiere în România: 

2019 – 894 morţi 

2020 – 812 morţi 

2021 – 932 morţi 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net