Poliția se confruntă cu acuzații grave. L-ar fi oprit forțat pe „nepotul lui Dracula”, folosind un „scut uman”

22 octombrie 2024 12:15   Național

La Inspectoratul de Poliție din Sibiu este în desfășurare o anchetă, după ce agenții care au încercat să îl oprească pe un tânăr elvețian, aflat sub influența drogurilor și fără permis, pe Drumul Național 1 (DN1), au fost acuzați că ar fi pus în pericol viața altor șoferi folosindu-i pe post de „scuturi umane”.

Această acțiune controversată, denumită de polițiști „Operațiunea Năvodul”, este acum sub investigație. Între timp, tânărul, care pretindea că vrea să-l găsească pe „străbunicul” său, Dracula, a fost reținut și urmează să fie prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, scrie Antena 3 CNN.

Acuzațiile asupra polițiștilor sunt extrem de grave

Acuzațiile împotriva polițiștilor sunt extrem de grave, întrucât aceștia au încercat să prindă tânărul de 19 ani din Elveția, care conducea o mașină furată din Făgăraș, fiind sub influența alcoolului și drogurilor. El se îndrepta spre Cluj, cu intenția de a deveni vampir. Martorii, mai exact șoferii opriți în trafic, susțin că agenții au blocat deliberat DN1 cu mașini civile, expunându-i unui pericol major.

„Am fost opriți să fim folosiți pe post de scuturi. Nici măcar nu ni s-a spus să facem loc să treacă, ne-am trezit direct în fața lui”, a declarat unul dintre șoferii care s-au aflat în această situație, într-o postare pe Facebook. 

Polițiștii sunt acuzați că au abuzat de poziția lor, punând în pericol viețile participanților la trafic pentru a-l captura pe tânărul elvețian, drogat și fără permis, care furase o mașină din Făgăraș și încerca să ajungă în pădurea Hoia-Baciu pentru a îndeplini un vis bizar de a deveni vampir.

„Vreau să ajung la Hoia Baciu în căutarea stră-străbunicului meu, contele Dracula, Vlad Țepeș. Sper că mă va transforma într-un vampir. Toată viața am visat la asta și acum am ajuns aici”, a declarat tânărul după ce a fost prins de autorități.

Proprietarul mașinii furate a povestit cum tânărul elvețian a intrat pe proprietatea sa, a luat mașina și a plecat: „A intrat pe poartă, a luat papucii tatălui meu, s-a încălțat și a plecat cu mașina”.

În timpul urmăririi, mai mulți șoferi au fost implicați în accidente. Unul dintre aceștia a relatat cum a fost lovit: „A fost un impact puternic. Mașina fugarului a intrat în mine prima oară, apoi a ricoșat și a lovit alte mașini. M-a împins vreo 15 metri. Mi se pare absurd să folosești alte mașini ca scuturi, mai ales că aveau la dispoziție dispozitive de oprire cu țepi”.

Fugarul a lovit mai multe vehicule înainte de a fi prins. Polițiștii au informat că nu au folosit intenționat mașinile civile pentru a-l bloca pe tânăr, iar modul de intervenție este analizat în cadrul unei anchete interne.

În urma incidentului, trei persoane au fost rănite, iar patru mașini au fost avariate. IPJ Sibiu a subliniat că polițiștii au avut ca prioritate siguranța participanților la trafic și că operațiunea s-a desfășurat contra cronometru.

Mai multe