Poştăriţa care a furat pensiile bătrânilor și alocațiile copiilor este membru AUR

18 februarie 2022 13:06   Național

O poștăriță a fost reținută pentru 24 de ore, după ce a delapidat banii de pensii şi alocaţii pentru 54 de persoane din comuna Valea Lungă, judeţul Alba. Ulterior, s-a descoperit că femeiea este membru AUR, fost consilier local şi fost candidat la Senatul României.

Fosta poştăriţă din Valea Lungă, care a delapidat banii de pensii şi alocaţii pentru 54 de persoane se numeşte Simona Mărginean și are 42 de ani. Până recent, ea a fost consilier al primarului comunei, Dan Florin Aldea, singurul primar AUR din judeţul Alba. Aceasta ar fi fost demisă în luna ianuarie 2022, după ce s-a aflat ce a făcut, scrie Adevărul.

Poștărița hoață a candidat la Senatul României

Femeia a candidat pe lista AUR la alegerile parlamentare din 2020, pe locul 3 la Senatul României. Până la alegerile locale din 2020, Simona Mărginean a fost consilier local.   „În prezent, sunt consiler local din partea partidului AUR în comuna Valea Lungă, funcţie pentru care am candidat tot pentru a putea da o mână de ajutor, în plus faţă de cât am făcut-o până la momentul acesta, localnicilor din comuna în care m-am născut. Acum, am nevoie de dumneavoastră pentru a face un pas şi mai în faţă, pentru a demonstra că nu doar cei cu ani grei în politică merită să fie în Parlamentul României. Ştiu că pentru toţi dintre noi e o perioadă dificilă, sunt conştientă că politicieni actuali v-au indus o stare de dezgust şi neîncredere, în special în contextul epidemiologic în care ne aflăm, dar eu va adresez rugămintea să veniţi la vot şi să optaţi şi pentru o altă variantă pentru România”, susţinea în campania electorală din 2020, fosta candidată AUR.   

Femeia, reținut pentru delapidare și fals intelectual

Femeia a fost reţinută joi pentru delapidare şi fals intelectual, ambele în forma continuată. Ea este acuzată că a furat bani pentru pensii şi alocaţii ce trebuiau să ajungă la 54 de persoane din comună. 

„Din cercetări a rezultat că, în perioada august – decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuţiilor de serviciu, de factor poştal, şi-ar fi însuşit, pe nedrept, suma de 35.000 lei, reprezentând drepturi băneşti (indemnizaţii de handicap, alocaţii, pensii şi pensii de boală), pe care nu le-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane din comuna Valea Lungă. Pentru a-şi acoperi faptele, femeia ar fi semnat, în fals, cupoanele şi ar fi atestat, în mod fictiv, achitarea sumelor către beneficiarii legali”, a transmis IPJ Alba.   

Prin semnarea dovezilor de primire şi a proceselor verbale de înmânare, femeia ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondenţă expediată de instituţii publice către 36 de destinatari, persoane fizice şi persoane juridice. Simona Mărginean a fost dată afară din cadrul poştei după ce s-a aflat de furtul banilor.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

Mai multe