Scandal între Simion și Popescu. Primul moment în istoria Parlamentului în care un ministru e agresat fizic

Ultima actualizare:

În urma scandalului din Parlament, Virgil Popescu, ministrul Energiei, va depune plângere penală împotriva liderului AUR, George Simion. 

image

În timpul unei ședințe a Parlamentului, în timp ce Virgil Popescu își susținea teza, George Simion a venit pe tribună lângă acesta, acuzându-l că este „hoț” și bruscându-l în timpul său dedicat pentru a-și susține ipoteza. În urma acestui eveniment, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că va depune plângere penală împotriva liderului AUR, George Simion. 

Disputa dintre cei doi a degenerat foarte repede de la câteva schimburi de replici. „Domnule preşedinte, pot să îi spun eu domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul, că văd că pe Simion îl frământă alte lucruri”, a afirmat Popescu, în timp ce Simion striga că este „un hoț!”.

Virgil Popescu va depune plângere penală împotriva lui Simion

George Simion a intervenit peste Virgil Popescu, în timp ce acesta susținea moțiunea simplă, apucându-l de gât și de braț, în timp ce George Simion îi striga că este „un hoț”. În această altercația a intervenit și Daniel Suciu din partea PSD, care a cerut intervenția chestorilor, care nu au intervenit în acest schimb de replici și în această mișcare violentă a lui George Simion. 

Toată această situația complicată l-a făcut pe Daniel Suciu să suspende ședința ce avea loc. „Este pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic”, fiind concluzia președintelui de ședință. De asemenea, chiar și alți lideri ai formațiunilor politice i-au reproșat lui Simion că gestul lui este unul deplasat.

Chiar și așa, după această altercație, Virgil Popescu nu a scăpat de furia parlamentarilor. În timp ce Simion discuta cu Suciu despre continuarea ședinței, Dan Tănasă a mers la Virgil Popescu, iar după câteva secunde de dialog, i-a aruncat mai multe foi în față. Ulterior, mai mulți reprezentanți ai partidului AUR au ales să-l apostrofeze pe ministrul Energiei. 

Update - În urma evenimentului, Parchetul General s-a autosesizat și a deschis dosar penal pentru ultraj și tulburarea liniștii publice liderului AUR, George Simion. 

”La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 2 Cp şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cp”, a transmis, marţi, Parchetul General.  

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net