Premierul Ciucă, reacție în scandalul soților Șoșoacă cu jurnaliștii italieni

14 decembrie 2021 21:01   Național

Ministerul Afacerilor Externe a făcut precizări, cu privire la scandalul dintre soţii Şoşoacă şi jurnaliştii italieni, că partea italiană a cerut ambasadorului României la Roma informaţii referitoare la măsurile adoptate, în urma incidentului.  De asemenea, premierul României Nicolae Ciucă a reacționat în acest caz.

Incidentul a avut loc vineri seară (10 decembrie), la cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă, unde mai mulți jurnaliști de la postul italian Rai Uno au venit să-i ia un interviu senatoarei. De aici a pornit un scandal monstru, iar Diana Șoșoacă a sunat la poliție.

Ministrul Afacerilor Externe al Italiei, Benedetto Della Vedova, l-a contactat pe ambasadorul român George Bologan pentru a-și manifesta „dezaprobarea fermă a guvernului italian”Citeşte întreaga ştire: Autoritățile italiene au cerut explicații ambasadorului român la Roma, după scandalul Șoșoacă - Rai Uno. Reacția premierului Ciucă

Guvernul României condamnă cu fermitate orice acţiune de intimidare a jurnaliştilor sau de obstrucţionare a dreptului la liberă informare a cetăţenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie şi accesul la informaţii sunt garanţii ale unei democraţii consolidate şi ale funcţionării statului de drept”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Premierul Nicolae Ciucă a condamnat scandalul dintre senatoarea Șoșoacă și jurnaliștii italieni

  Premierul Nicolae Ciucă a condamnat scandalul dintre senatoarea Diana Șoșoacă și jurnaliștii italieni. El a cerut ca incidentul să fie clarificat „în regim de urgență” de instituțiile abilitate.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, a precizat Guvernul României. 

Ce spune Poliția

«În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4. În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt», a anunțat luni (13 decembrie) Poliţia Capitalei.

Mai multe