Prima victimă arsă în explozia de la Crevedia a murit. A fost soția bărbatului care a făcut infarct

27 august 2023 9:45   Național

Prima victimă arsă, rănită grav în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia, a murit. Femeia este soția bărbatului care a făcut infarct. Astfel, bilanțul a crescut la 2.

Femeia care a murit, potrivit antena3.ro, soțul ei a văzut-o arsă, a făcut infarct și, din păcate, a decedat, acesta fiind primul deces înregistrat sâmbătă la fața locului.

Șeful DSU Read Arafat a confirmat că victima arsă era soția bărbatului decedat după infarct. Femeia a fost rănită în explozia inițială. Ea a fost operată și admisă în centrul de arși, cu 99% arsură pe suprafața corporală, instabilă hemodinamic de la sosire.

Decesul a fost pronunțat duminică la ora 12:05.

Bilanțul actual al victimelor de la Crevedia

Bilanţul victimelor explozilor şi incendiului produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU.

Conform IGSU, s-au înregistrat 58 de victime la Crevedia. Dintre acestea, 8 victime au fost după prima explozie: 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) şi 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

Alte 50 de victime au fost înregistrate după a doua explozie, 3 persoane rănite fiind transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI - 39 pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi.

S-a activat Mecanismul European de Protecție Civilă

La ora 2:00 erau 54 persoane internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

Urmare acestui eveniment, a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgenţă a transferului pacienţilor puternic afectaţi, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arşi.

Primii pacienţi vor fi transferaţi cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei de duminică să se realizeze şi altele, în vederea efectuării intervenţiilor medicale de specialitate.

Mai multe