Prințesa Lia, o nouă cerere în instanță, împotriva prințului Paul. Riscă să fie decăzut din drepturile părintești

29 ianuarie 2022 12:36   Național
Ultima actualizare:

Prințesa Lia a făcut o solicitare neașteptată în instanță. Prințul Paul al României este în continuare căutat de poliție și dispărut. În acest context, prințesa Lia a decis să înainteze magistraților o cerere de exercitare a drepturilor părintești care ar putea să îl decadă pe prințul Paul din rolul de părinte cu funcție decizională asupra copilului pe care îl au împreună.

Magistrații se vor întruni peste câteva zile pentru a analiza cererea depusă de către prințesa Lia și a lua o hotărâre. Ei vor ține cont și de statutul special pe care prințul Paul îl are în acest moment: acela de persoană căutată de poliție și condamnată la închisoare. 

Dacă magistrații vor aproba solicitarea prințesei Lia, atunci ea va putea să ia decizii în privința copilului pe care îl are alături de Paul, fără să aibă nevoie de acordul acestuia, conform antena3.ro. 

Conform prevederilor codului penal, prințesa Lia ar putea obţine în instanţă un răspuns favorabil. Deşi nu este neapărat stipulată în lege situaţia în care se află soţul ei, totuşi, dacă acesta nu poate fi contactat pentru a-şi da acordul, este posibil ca hotărârile cu privire la minor să fie luate de mamă.

Prințesa Lia a obșinut o victorie în instanță

Nu ar fi prima victorie pe care Lia o obține în instanță. Lia a României a reuşit să obţină acordul judecătorilor şi pentru a pleca cu fiul său în Marea Britanie, după ce anul trecut s-a lovit de refuzul autorităţilor din cauza faptului că nu avea consimțământul din partea prințului Paul al României. Conform deciziei, băiatul celor ndoi va putea sta pe teritoriul Marii Britanii până în luna aprilie a anului în curs. 

Prințesa Lia a solicitat ca fiul ei să-i fie permis să urmeze cursurile școlii Millfield. În continuare, prințesa Lia se află într-o situație delicată pentru că decizia de condamnare a soțului i-a adus datorii uriașe și au determinat ca ea să fie evacută din vila în care a locuit alături de Paul și fiul lor. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!     

Mai multe