Răzbunarea unui român când a aflat că a fost țepuit: „Am făcut un circ demn de filmele românești și mi-am luat banii înapoi, plus comision"

29 august 2024 5:50   Național

În România, diverse forme de înșelătorie continuă să facă victime zilnic, iar românii devin din ce în ce mai vigilenți în fața acestor escrocherii. Printre aceștia se află și un bărbat care, după ce și-a dat seama că a fost păcălit, a decis să ia atitudine. Povestea sa, postată pe Reddit, a devenit rapid virală, atrăgând numeroase comentarii și aprecieri.

Cum a fost țepuit românul

Românul povestește cum, într-o dimineață, a fost abordat la ușă de câțiva bărbați care pretindeau că sunt lucrători la salubritate. Aceștia i-au solicitat o donație pentru a sărbători „ziua gunoierilor”, o sărbătoare despre care pretindeau că se ține doar o dată pe an.

Astăzi m-am trezit la ușă cu niște domni care pretindeau că sunt de la gunoi și mă rugau politicos dacă sunt dispus să-i ajut cu niște bani pentru sărbătoarea gunoierilor. Este doar o dată pe an și ar fi drăguț din partea noastră, a tuturor, să-i ajutăm”, a povestit acesta.

Deși sceptic, bărbatul le-a oferit inițial 10 lei. Spre surprinderea sa, „gunoierii” i-au cerut 40 de lei, sub pretextul că aceasta ar fi cotizația necesară. Văzând că situația escaladează, a decis să le mai dea încă 5 lei, spunând că nu are mai mulți bani cash la el.

Un circ demn de filme

Însă, după ce a închis ușa, bărbatul și-a dat seama că a fost țepuit. Hotărât să nu lase lucrurile așa, a decis să-i urmărească pe stradă pe „gunoieri” și să-și recupereze banii. Într-o scenă demnă de comediile românești, el a început să facă un scandal în mijlocul străzii, cerându-le să îi returneze suma pe care le-a dat-o.

Am făcut un circ demn de filmele românești și mi-am luat banii înapoi, plus comision. Mi-au dat banii pe care-i aveau în mână ca să scape de circul pe care începusem să-l fac”, a mărturisit el.

După această experiență, bărbatul a glumit că ar putea să se apuce de actorie sau chiar să încerce el însuși să cearășească, fiind cea mai rapidă metodă prin care a făcut 100 de lei și s-a distrat în același timp.

Ce reacții a stârnit această poveste

Povestea sa a stârnit o mulțime de reacții în comentarii, unii utilizatori atrăgând atenția că metoda „sărbătoarea gunoierilor” este o escrocherie veche, cunoscută de ani de zile.

Asta cu „sărbătoarea gunoierilor” sau „ziua gunoierilor” e una dintre cele mai vechi țepe. Eu știu de ea încă din anii '90, probabil că e și mai veche de atât. E legendară, nu știu cum de mai există oameni care n-au auzit de ea”, a comentat cineva.

Alții au relatat experiențe similare, povestind cum au fost păcăliți de diverse persoane care pretindeau a fi de la administrație sau de la companii de servicii.

Mai multe