Reședințe istorice, scoase la vânzare! Cât costă un palat celebru din Timișoară sau un conac superb din Maramureș

15 octombrie 2024 6:51   Național

Mai multe reședințe de top au fost scoase la vânzare. Spre exemplu, Palatul Marschall din Timișoara, recent restaurat, se vinde pentru 2.580.000 de euro, iar Conacul Radu Iliescu, monument istoric și de arhitectură de importanță locală, este vândut pentru suma de 295.000 de euro, scrie adevărul.ro

Proprietăți remarcabile precum Crama Rotenberg și Castelul Pogany 

„În cei 10 ani sărbătoriți pe această piață dinamică, am avut privilegiul de a gestiona tranzacții pentru unele dintre cele mai remarcabile proprietăți din România: Crama Rotenberg, Vilele Carola și Take Ionescu din Sinaia, Cula Greceanu (cunoscută drept cea mai veche culă din România), Castelul de la Zlatna și Castelul Pogany, Conacul Golescu-Gussi sau contemporanele Carpathian Estate și La GLOIRE Varșoviei.

Catalogul 2024 simbolizează nu doar o colecție de case, ci un testament al excelenței și rafinamentului. De la reședințe aristocratice cu poveste, la vile moderne și apartamente sofisticate, Romania Sotheby’s International Realty a redefinit standardele în domeniul imobiliar, atrăgând o clientelă sofisticată și oferind servicii de clasă mondială”, a declarat Monica Barbu, CEO Romania Sotheby’s International Realty.

Ansambluri de case săsești din secolul al XVIII-lea

Pe lângă clădirile iconice, oferta de proprietăți include ansambluri de case săsești din secolul al XVIII-lea, recent restaurate în zona Râșnov, care combină istoria cu confortul contemporan. Aceste proprietăți formate din unități de cazare de lux sunt parte dintr-o tendință de revitalizare a patrimoniului local.

Palatul Marschall din Timișoara, scos la vânzare pentru 2.580.000 de euro

De asemenea, Palatul Marschall din Timișoara, recent restaurat, este scos la vânzare pentru 2.580.000 de euro, în timp ce două păduri impresionante, totalizând 724 hectare, pot fi achiziționate pentru 4.350.000 euro. Aceste proprietăți subliniază interesul crescând pentru piețele imobiliare unice din România, atrăgând atât investitori locali, cât și străini.

Conacul Radu Iliescu, ansamblul de case din Breb, Maramureș și cel de lângă Viscri

Conacul Radu Iliescu, unul din cele doar câteva conace complet renovate din apropierea Bucureștiului, clasat ca monument istoric și de arhitectură de importanță locală, este scos la vânzare pentru suma de 295.000 de EURO.

Zonele turistice din România care includ proprietăți tradiționale și autentice joacă un rol crucial în atragerea clienților. Ansamblul de case din Breb, Maramureș și cel de lângă Viscri sunt exemple elocvente, unde tradițiile și meșteșugurile românești sunt păstrate într-o formă autentică. Echipa noastră continuă să se dedice descoperirii și promovării proprietăților deosebite care întruchipează spiritul și frumusețea unică a României”, spune Monica Barbu, CEO Romania Sotheby’s International Realty.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Mai multe