România, lovită de o toamnă așa cum nu s-a mai văzut! Ce temperaturi ne așteaptă în septembrie, octombrie și noiembrie

19 august 2024 5:56   Național

În primele zile de toamnă, temperaturile vor fi peste cele normale, în toată ţara, inclusiv în prima săptămână din septembrie. După data de 9, însă vremea se răcește. În octombrie, temperaturile maxime vor avea valori de peste 20 de grade Celsius. Mercurul din termometre ne va arăta 22-23 de grade Celsius. 

Ce temperaturi se vor înregistra în prima săptămână din septembrie 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Cum va fi vremea în prima zi de școală 

9 septembrie 2024 este prima zi de școală din noul an școlar. Cursurile se vor încheia în 25 octombrie 2024 (modulul I). Săptămâna 9-15 septembrie va aduce temperaturi în scădere, anunțând venirea toamnei. Astfel, luni, 9 septembrie 2024, în prima zi de școală, temperatura va fi de 27 grade, cu o minimă de 16 grade. În week-end vor fi înregistrate chiar și averse (14 septembrie), anunță meteorologii Accuweather. Deși toamna este considerată perioada din an cu cele mai multe precipitații, în acest an lucrurile par că stau complet diferit. 

Vremea, în general, în luna septembrie 

Luna septembrie va fi mai caldă decât de obicei, potrivit prongozei accuweather.com. Temperaturile vor urca până la 28 de grade Celsius, în sud și în vest, în primele șapte zile ale lunii. În rest, vor fi 19-25 de grade. Vor fi și perioade cu ploi și chiar furtuni, în primele trei săptămâni ale lunii. În nord, temperaturile vor scădea până la 17 grade în nordul țării.

De ce vreme vom avea parte în luna octombrie 2024

În octombrie, temperaturile maxime vor avea valori tot peste 20 de grade. Mercurul în termometre va urca până la 22-23 de grade, în Transilvania, sudul țării și vest. Vor fi însă mai puține ploi. Precipitații sunt anunțate abia după 20 octombrie, când, timp de câteva zile, vor fi ploi în majoritatea regiunilor. Tot atunci, temperaturile vor scădea sub 20 de grade Celsius. 

Mai multe