Românii vor putea ajunge într-o destinație de vis în numai 40 de minute! Este locul perfect pentru vacanța de iarnă

10 octombrie 2024 17:43   Național

Românii care își doresc o vacanță de iarnă unică, într-un loc superb, unde să și poată ajunge ușor și ieftin, au noroc! O linie directă urmează să fie deschisă între Capitală și Plovdiv, în timpul acestui sezon de iarnă! Autoritățile speră ca aceasta să stimuleze turismul din zonă.

În timpul unei întâlniri ce a avut loc la Ambasada Bulgariei din București, chiar în cursul zilei de joi, directorul executiv al Pamporovo AD, Marian Belyakov, a spus că speră ca această cursă directă să stimuleze turismul în zonă. 

Linia charter urmează să fie operațională în sezonul de iarnă 2024/2025, iar la evenimentul din Capitală, pe lângă antreprenori, au mai sosit și reprezentanți ai Ministerului Economiei din Bulgaria, cât și ai municipiului București. Belyakov a vorbit despre oportunitățile pe care turiștii le au, în stațiunea de iarnă Pamporovo, cât și în altele din Bulgaria.

Turiștii români vor putea ajunge direct în Plovdiv din București

Acest zbor charter face parte dintre un efort bilateral al autorităților din România și Bulgaria de a coopera mai strâns pe plan turistic. Radko Vlaykov, ambasadorul Bulgariei în țara noastră, a spus că acest proiect poate duce la un număr mai mare de turiști, între Bulgaria și România.

Astfel, în această iarnă, turiștii români care își doresc o vacanță într-un loc special, unde poate că nici nu au mai fost, dar care are avantajul unui cost mai redus, au la dispoziție un zbor charter direct din Capitală, ce îi va duce în această destinație de vis.

Este cea mai apropiată stațiune de iarnă de Capitală

Marian Belyakov, directorul executiv al Pamporovo AD, a mai precizat și faptul că Pamporovo este cea mai apropiată stațiune de iarnă de Capitală. Însă, la momentul actual, drumul până aici este unul bizar de lung, ce durează tocmai șase ore, deoarece cea mai apropiată conexiune aeriană este între București și Sofia.

Acum, odată ce zborul direct dintre Capitală și Plovdiv va fi introdus, ar trebui să ajungem la această stațiune de vis în numai 40 de minute, cu ajutorul zborurilor organizate în fiecare sâmbătă dimineață! 

Mai multe