Rudel Obreja cere permisiunea să părăsească România: «Situaţia se înrăutăţeşte»

5 octombrie 2022 14:48   Național
Ultima actualizare:

Rudel Obreja a cerut judecătorilor să plece din România, pentru a se trata de cancer. La acest moment fostul preşedinte al Federaţiei române de Box se află temporar în libertate și, potrivit avocatului acestuia, starea sa s-a agravat mult în ultimele luni. 

Avocatul lui Rudel Obreja a trimis o solicitare judecătorilor pentru a-i permite fostului preşedinte al Federaţiei române de Box să rămână în libertate și să plece în Germania, în vederea tratării cancerului care îl chinuie de ceva vreme. 

Citește și: Rudel Obreja, eliberat din închisoare pentru a se trata de cancer

Știm cu toţii, cu tot respectul pentru medicii din România şi sistemul de la noi... e mai eficient cel de afară şi asta dovedesc actele de la dosar actele medicale. Având în vedere că toată această perioadă situaţia se înrăutăţeşte e foarte clar că trebuie să găsesc şi un alt loc în care efectiv să pot să mă operez să mă tratez eficient” a explicat Rudel Obreja, potrivit Antena 3

Nu rata nici: Rudel Obreja, în stare gravă la spital, diagnosticat cu cancer! Soția acuză: «L-au dus foarte târziu»

Rudel Obreja, condamnat la 5 ani închisoare în dosarul Gala Bute

Rudel Obreja a ajuns în fața judecătorilor în aprilie 2015, după ce DNA l-a acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la luare de mită în dosarul Gala Bute, în care este implicată și Elena Udrea, alături de alți colaboratori.  

Vezi și: Cât de mult îi priește libertatea lui Rudel Obreja! Primele fotografii după eliberare

Rudel Obreja a fost inițial condamnat în 2018 de către Înalta Curte de Casație și Justiție l-a  la 5 ani de închisoare cu executare. Fostul președinte al Federației române de box a fost eliberat totuși în 2018, în urma unei contestații depuse în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu a fost făcută prin tragere la sorți. 

Abia în 2022, Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, autoritățile respingând constestațiile de anulare a sentinței, în dosarul Gala Bute. 

.Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe