Decizie de ultimă oră a magistraților! Elena Udrea și-a jucat «As-ul din mânecă»

Ultima actualizare:

Elena Udrea a depus o excepție de constituționalitate, ca ultimă soluție pentru a scăpa de închisoare, în urma condamnării din dosarul «Gala Bute». Vineri, 23 septembrie, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins solicitarea fostei «blonde de la Cotroceni». 

Elena Udrea și-a jucat «As-ul din mânecă» pentru a scăpa de închisoare
Elena Udrea și-a jucat «As-ul din mânecă» pentru a scăpa de închisoare

Elena Udrea va rămâne după gratii, pentru a-și ispăși pedeapsa de șase ani cu executare, pentru dosarul «Gala Bute», după ce a epuizat ultima șansă de a scăpa de închisoare. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis respingerea, excepției de constituționalitate formulate de Udrea, dar și a apelurilor împotriva deciziei penale pronunțată în Completul de 5 judecători.

Citește și: Elena Udrea nu a mai rezistat de dorul fiicei sale! Eva a fost la penitenciarul Târgșor

Autoritățile au considerat inadmisibile cererile de sesizare ale Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 432 alin. (1) şi (4) din Codul de procedură penală, formulate de către Liberiu Tudor Breazu şi Elena Udrea .

Elena Udrea este nevoită să achite suma de câte 200 lei, ce constituie cheltuieli judiciare către stat. Fostul ministru poate face recurs în 48 de ore de la pronunțarea deciziei. 

Nu rata nici: Elena Udrea, amor în Dacia 1310 cu un fost fotbalist de la Steaua?

Magistrații Curții Supreme au mai respins apelurile lui Liberiu Tudor Breazu, Rudel Obreja şi ale Elenei Udrea împotriva deciziei penale nr. 41 din data de 7 aprilie 2022, pronunţată de Completul de 5 Judecători Penal.

Decizia magistraților, în acest dosar, este definitivă, notează Adevarul.ro

Hai să vezi și: Elena Udrea își strigă nedreptatea după gratii, prin intermediul Facebook!

Elena Udrea a trăit o mare dramă, de ziua fiicei sale

Elena Udrea se află după gratii, la penitenciarul Târgșor, unde este condamnată la șase ani cu executare pentru dosarul Gala Bute. Fostul ministru a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a fi alături de fiica ei, când micuța a împlinit patru ani, însă judecătorii europeni nu au dat curs solicitării, astfel că Elena Udrea a fost copleșită de dorul de mamă, în spatele gratiilor. 

,,Acum mă lupt să îi pot fi alături Evei în ziua în care împlinește patru ani fără să fie obligată să vină la pușcărie ca să fie cu mine. Cred că nicio mamă nu își dorește pentru copilul ei să își aniverseze 4 ani de viață la închisoare. Legea permite ieșirea din penitenciar a deținuților pentru a menține relația cu familia, dar și aici nu se face nicio diferență între o mamă care merge acasă la copiii ei și un bărbat fără copiii, care merge să bea o bere cu rudele sale eventual.

În plus, procedura de acordare a acestei permisiuni a fost complicată prin decizia conducerii ANP, devenind foarte greu de pus în practică. Trebuie ținut cont de nevoia copiilor de a avea mama alături cât mai mult timp posibil, la vârsta formării psihoemoționale a acestora mai ales. Acest aspect este important nu doar pentru pentru copil, pentru mamă, ci și pentru societate, pentru că, copii de azi sunt adulții de mâine”, a spus Elena Udrea.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net