Elena Udrea își strigă nedreptatea după gratii, prin intermediul Facebook!

Elena Udrea a fost extrădată în România și joi, pe 16 iunie 2022, a ajuns la penitenciarul Târgșor unde urmează să ispășească sentința primită în dosarul Gala Bute. Fostul ministru consideră că decizia magistraților a fost nedreaptă și iată că, în acest context, a transmis primul mesaj, din spatele gratiilor.

stanga
dreapta
cub elena udrea png
elena udrea
elena udrea png
elena udrea bulgaria 2 mai 2022 jpg
elena udrea
elena udrea
Elena Udrea jpg

Elena Udrea a primit o condamnare de șase ani în dosarul Gala Bute și susține că ar trebui să fie achitată, în cazul în care dosarul va fi rejudecat. Totodată, fostul ministru al Turismului a reacționat extrem de dur la adresa ICCJ, care a motivat recent motivul pentru care a respis dreptul său de a fi rejudecată în conformitate cu legea în vigoare.

Poate te interesează și:  Elena Udrea a ajuns în țară! Ce reguli trebuie să respecte la Penitenciarul Târgșor

Amintim faptul că Elena Udrea a fost vizitată de partenerul său, Adrian Alexandrov, dar nu și de fiica sa, care a primit interzis la închisoare, de la tatăl său. Mai multe detalii despre această știre, AICI. Acum, fostul politician atacă judecătorii care i-au respis contestația și se arată dezamăgită de cea mai recentă decizie. În aceeași ordine de idei, Elena Udrea este aștepttă în fața completului format din cinci judecători, unde se va dezbate recursul în casație.

Elena Udrea, vehementă la adresa autorităților

„Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, și sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestației mele în anulare.

Ți-am mai pregătit: Câte zile a stat până acum Elena Udrea în arest

Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din țară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanță din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, și, chiar de către niște judecători pe care eu îi consider dintre cei profesioniști”, și-a început Elena Udrea relatarea, din spatele gratiilor.

„Singura soluție posibilă este achitarea mea”

Apoi, fostul ministru a transmis o serie de argumente legale, pe care le-a susținut și cu două exemple concrete, prezente în motivare. Elena Udrea se întreabă care sunt motivele pentru care legea nu se aplică în cazul său și este convinsă că ar putea scăpa de pedeapsă, dacă este rejudecată. Dacă dosarul va ajunge pe mâna judecătorilor independenți, spune ea, ar trebui să fie achitată.

Pe același subiect: Ce o așteaptă pe Elena Udrea la Penitenciarul Târgșorul Nou! Poze exclusive din pușcarie

„Cei 4 au considerat că 6 ani nu sunt de ajuns să se rejudece apelul în Gala Bute, invocând astfel riscul de prescripție despre care vorbește decizia CJUE din decembrie 2021. Apelul inițial a fost judecat în 8 luni!!! Tot procesul a durat 3 ani, cu tot cu urmărirea penală. Cum să spui că nu ți-ar ajunge 6 ani să rejudeci apelul? Apoi, timpul necesar judecării este în mana judecătorilor, ei pot decide cât de repede se judecă un dosar și ar putea rejudeca un apel și în 6 luni, și în 3 luni.

Au spus că există riscul ca, după atâta timp, martorii să nu își mai amintească faptele! Pai legea prevede prescripție de 15 ani, chiar și de 20 de ani la abuzul în serviciu! Asta înseamnă că legea are în vedere faptul că un proces poate dura atât, fără probleme de administrare de probe. Teoria judecătorilor este buna să fie predată celor care vor ca prescripția să nu existe, eventual!

Dar nu funcționează în contextul legii existente și nu a fost un argument care să îi oprească pe acești judecători să redeschidă toate celelalte dosare care acum se rejudecă. Mai degrabă cred că temerea lor este că, nemaifiind amenințați cu arestarea astăzi, cei trei denunțători din dosar, Nastasia, Lungu, Topoliceanu, ar putea să își retragă denunțurile mincinoase”, a mai transmis ea.

„Ție nu vrem să îți aplicăm legea, în cazul tău nu vrem să respectăm nici legea, nici decizia CCR”

Udrea mai spune că a venit în România de bunăvoie, în urmă cu trei ani, în speranța că va avea parte de un proces corect, după Decizia nr. 685/2018 a CCR, lucru care consideră că nu s-a întâmplat. Mai mult, din declarațiile sale reiese că Elena Udrea consideră că s-a pus la cale un plan împotriva ei.

Da, așa este! Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenți, singura soluție posibilă este ACHITAREA MEA! Nu uitați, este vorba despre dosarul în care singurele probe în acuzarea mea sunt declarațiile celor 3 denunțători, care au rămas liberi ca urmare a acestor declarații mincinoase!

Asta nu a contat pentru judecătorii „sistemului paralel”, Florentina Dragomir sau Ionuț Matei, care, puși cu mâna în completele care m-au judecat, au executat ordinul de condamnare a mea, împotriva oricăror evidențe din dosar.

Abuzul făcut acum împotriva mea este mai mare chiar decât ceea ce au făcut Florentina Dragomir și Ionuț Matei, care măcar s-au prefăcut că mă judecă 3 ani. Acum mi se spune clar „ție nu vrem să îți aplicăm legea, în cazul tău nu vrem să respectăm nici legea, nici decizia CCR, nici cea a CJUE, nu vrem să respectăm nimic”.

Cineva care nu mai poate da ordine judecătorilor astăzi așa cum o făcea în trecut, pentru că azi nu mai există „sistemul paralel de justiție”, a pus la cale un plan bine ticluit prin care a manipulat judecători și i-a determinat prin intoxicări să se răzgândească în dimineața zilei de 7 aprilie și să îmi respingă contestația în anulare. Cineva care este disperat să nu se rejudece Gala Bute pentru ca eu să rămân condamnată ilegal”, se mai arată în postarea Elenei Udrea.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula