S-au călcat în picioare pentru casele de 250 de euro. Unele locuinţe s-au vândut cu sume mult mai mari
Primăria din comuna băcăuană Gura Văii va obţine bani frumoşi pentru bugetul local, prin vânzarea a 129 de case abandonate. Acestea fuseseră construite în 2006, pentru sinistraţi, în urma unor inundaţii. Pentru una dintre locuinţe s-au primit nu mai puţin de 33 de oferte de cumpărare. 123 dintre cele 126 de case au fost vândute joi, 10 februarie.
Autorităţile locale din comuna băcăuană Gura Văii au dat lovitura! Planul viza vânzarea a 129 de case din satul Rotunda, pentru sume între 250 şi 1.250 de euro. Locuinţele au fost ridicate de Guvernul României în 2006, după inundaţiile care au lovit zona, şi erau destinate sinistraţilor. În aceste imobile au locuit iniţial familii de romi, dar după câţiva ani au fost abandonate. Joi după deschiderea plicurilor la licitaţie, au fost vândute 123 de case.
Deşi cea mai mare parte a caselor de pe deal sunt într-o stare jalnică, mulţi români şi-au declarat intenţia de a le cumpăra, ceea ce a făcut ca preţurile să sară în aer. Unele imobile au ajuns la preţuri de câteva ori mai mari decât cele propuse iniţial de autorităţile locale. Mai mult, au fost clienţi care şi-au propus să cumpere mai multe case. Zona este pitorească, iar cu investiţii minime, imobilele pot fi transformate în case de vacanţă.
Cineva a plătit 3.800 de euro
Primăria din Gura Văii anunţase că, în unele cazuri, a existat o competiţie demnă de casele de licitaţii.
„Da, am reuşit! Casele de la Rotunda îşi vor găsi noii proprietari! Rezultatele? 920 de caiete de sarcini vândute şi 838 de oferte depuse. Media arată că o casă a fost ofertată de 6,65 de ori. Cea mai dorită casă a adunat nu mai puţin de 33 de oferte! Comisia de evaluare va începe deschiderea oficială a plicurilor”, declara miercuri Silviu Tinei, primarul comunei Gura Văii.
Joi, după deschiderea plicurilor, din cele 126 de case s-au vândut nu mai puţin de 123. Preţul de pornire pentru cea mai ieftină a fost de 246 de euro, însă a ajuns în final să se vândă cu 2.000 de euro, arată observatornews.ro. Pentru 300 de metri pătraţi de teren şi o casă de 40 de metri pătraţi, parte dintr-un duplex, cineva a ofertat 19.010 lei (aproximativ 3.800 de euro), scrie unupetrotus.ro. Aceasta ar fi ce mai mare sumă cu care s-a vândut o locuinţă.
Pasionaţi de drumeţii şi de off-road
Cu ani în urmă, primăria comunei a încercat repopularea zonei prin închirierea celor 200 de case, însă nu a reuşit. În anul 2018 s-a încercat vânzarea caselor cu preţuri ce porneau de la 5.200 şi ajungeau până la 7.000 de euro, dar fără succes. Din cele 200 de case se vânduseră până în prezent 74. Cei care le achiziţionaseră în anii trecuţi le-au transformat deja în case de vacanţă. Proprietarii sunt pasionaţi de drumeţii şi off-road.
Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!