Cas─â cu 250 ÔéČ! ├Än ce comun─â din Rom├ónia se v├ónd cele mai ieftine locuin╚Ťe

16 ianuarie 2022

Curat chilipir! Autorit─â┼úile locale din comuna Gura V─âii (Bac─âu) vor scoate la v├ónzare 129 de case construite ├«n perioada 2005-2006. Locuin┼úele sunt ideale pentru ├«mp─âtimi┼úii de drume┼úii ┼či trasee turistice, dar ┼či pentru pasiona┼úii de off-road. Nu ├«n ultimul r├ónd, ┼či cei s─âtui de agita┼úia ora┼čului pot g─âsi acolo o oaz─â de lini┼čte.

image
A┼ča arat─â locuin┼úele care pot fi achizi┼úionate cu sume derizorii. Foto: Ziarul de Bac─âu

Pofti┼úi la case care cost─â c├ót un telefon mobil! Prim─âria din comuna b─âc─âuan─â Gura V─âii va relua ├«n perioada urm─âtoare procedura de achizi┼úie a unor locuin┼úe cu 250 de euro. Este vorba de casele din satul Rotunda, sat component al comunei Gura V─âii (Bac─âu), care au fost construite de Guvern ├«n 2005-2006.

Cele 200 de case au fost ridicate pe un deal, ├«n urma unor inunda┼úii care au avut loc ├«n zon─â. ├Än aceste cl─âdiri au locuit ini┼úial familii de romi, dar dup─â c├ó┼úiva ani au fost abandonate. Unele dintre aceste locuin┼úe au fost v├óndute apoi cu pre┼úuri ├«ntre 250 ┼či 1.250 de euro. 

┬źPute┼úi alege un duplex┬╗

Cu ani ├«n urm─â, Prim─âria Gura V─âii a ├«ncercat repopularea zonei prin ├«nchirierea imobilelor, ├«ns─â nu a reu┼čit. ├Än anul 2018 s-a ├«ncercat v├ónzarea caselor cu pre┼úuri ce porneau de la 5.200 de euro ┼či ajungeau p├ón─â la 7.000 de euro, dar f─âr─â succes. 

image
├Ämp─âtimi┼úii de off-road ┼či amatorii de drume┼úii au cump─ârat deja case ├«n comuna b─âc─âuan─â

Prin urmare, autorit─â┼úile locale ├«ncearc─â s─â reia procedura de v├ónzare, scrie adevarul.ro. Din cele 200 de case s-au v├óndut p├ón─â acum 71, restul de 129 fiind, ├«n continuare, disponibile. Pre┼úul de v├ónzare este foarte mic ┼či, cu pu┼úin─â implicare, ele s-ar putea transforma ├«n case de vacan┼ú─â.

Silviu Tinei, primarul din Gura V─âii, dezv─âluie c─â multe dintre casele achizi┼úionate p├ón─â acum au ajuns la ├«mp─âtimi┼úii de drume┼úii ┼či de trasee turistice, dar ┼či la pasiona┼úii de off-road.

ÔÇ×Pentru a veni ├«n sprijinul celor care doresc s─â ┼čtie care este procedura pentru a ob┼úine o astfel de cas─â, prima dat─â trebuie s─â vin─â la Rotunda ┼či s─â-┼či aleag─â locuin┼úa. Fiecare imobil are un num─âr ÔÇô pute┼úi s─â v─â alege┼úi o singur─â cas─â sau un duplex. Cea mai ieftin─â cas─â este 247 de euro, iar cea mai scump─â - 1.250 de euro, ├«n func┼úie de gradul de uzur─â. Se va depune o cerere la prim─ârieÔÇŁ, a anun┼úat edilul la televiziunea local─â Acum TV.

image
├Ämp─âtimi┼úii de off-road ┼či amatorii de drume┼úii au cump─ârat deja case ├«n comuna b─âc─âuan─â

Licitaţie, în cazul mai multor doritori

Cei care doresc o cas─â ├«n Rotunda, vor depune o ofert─â de pre┼ú, care trebuie s─â con┼úin─â documentele prev─âzute de lege, ├«n plic ├«nchis. Prin urmare, dac─â exist─â o singur─â ofert─â pentru o cas─â de 250 de euro, de pild─â, aceasta va fi adjudecat─â la acel pre┼ú. Dac─â sunt mai mul┼úi ofertan┼úi, se organizeaz─â licita┼úie, iar cel care ofer─â cel mai mare pre┼ú este desemnat c├ó┼čtig─âtor. Ulterior, se vor ├«ncheia contracte de v├ónzare ÔÇô cump─ârare ├«n fa┼úa unui notar public

 ÔÇ×Toate procedurile impun prezen┼úa fizic─â a doritorului sau a persoanei ├«mputernicite prin procur─â notarial─â. V─â asigur─âm de tot sprijinul institu┼úieiÔÇŁ, spune Silviu Tinei, edilul din Gura V─âii.

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
Pensionari din România jpg
00032 jpg
irina fodor asia express jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg