Casă cu 250 €! În ce comună din România se vând cele mai ieftine locuințe

Curat chilipir! Autorităţile locale din comuna Gura Văii (Bacău) vor scoate la vânzare 129 de case construite în perioada 2005-2006. Locuinţele sunt ideale pentru împătimiţii de drumeţii şi trasee turistice, dar şi pentru pasionaţii de off-road. Nu în ultimul rând, şi cei sătui de agitaţia oraşului pot găsi acolo o oază de linişte.

Aşa arată locuinţele care pot fi achiziţionate cu sume derizorii. Foto: Ziarul de Bacău
Aşa arată locuinţele care pot fi achiziţionate cu sume derizorii. Foto: Ziarul de Bacău

Poftiţi la case care costă cât un telefon mobil! Primăria din comuna băcăuană Gura Văii va relua în perioada următoare procedura de achiziţie a unor locuinţe cu 250 de euro. Este vorba de casele din satul Rotunda, sat component al comunei Gura Văii (Bacău), care au fost construite de Guvern în 2005-2006.

Cele 200 de case au fost ridicate pe un deal, în urma unor inundaţii care au avut loc în zonă. În aceste clădiri au locuit iniţial familii de romi, dar după câţiva ani au fost abandonate. Unele dintre aceste locuinţe au fost vândute apoi cu preţuri între 250 şi 1.250 de euro. 

«Puteţi alege un duplex»

Cu ani în urmă, Primăria Gura Văii a încercat repopularea zonei prin închirierea imobilelor, însă nu a reuşit. În anul 2018 s-a încercat vânzarea caselor cu preţuri ce porneau de la 5.200 de euro şi ajungeau până la 7.000 de euro, dar fără succes. 

Împătimiţii de off-road şi amatorii de drumeţii au cumpărat deja case în comuna băcăuană
Împătimiţii de off-road şi amatorii de drumeţii au cumpărat deja case în comuna băcăuană

Prin urmare, autorităţile locale încearcă să reia procedura de vânzare, scrie adevarul.ro. Din cele 200 de case s-au vândut până acum 71, restul de 129 fiind, în continuare, disponibile. Preţul de vânzare este foarte mic şi, cu puţină implicare, ele s-ar putea transforma în case de vacanţă.

Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, dezvăluie că multe dintre casele achiziţionate până acum au ajuns la împătimiţii de drumeţii şi de trasee turistice, dar şi la pasionaţii de off-road.

„Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să ştie care este procedura pentru a obţine o astfel de casă, prima dată trebuie să vină la Rotunda şi să-şi aleagă locuinţa. Fiecare imobil are un număr – puteţi să vă alegeţi o singură casă sau un duplex. Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă - 1.250 de euro, în funcţie de gradul de uzură. Se va depune o cerere la primărie”, a anunţat edilul la televiziunea locală Acum TV.

Împătimiţii de off-road  şi amatorii de drumeţii  au cumpărat deja case  în comuna băcăuană
Împătimiţii de off-road şi amatorii de drumeţii au cumpărat deja case în comuna băcăuană

Licitaţie, în cazul mai multor doritori

Cei care doresc o casă în Rotunda, vor depune o ofertă de preţ, care trebuie să conţină documentele prevăzute de lege, în plic închis. Prin urmare, dacă există o singură ofertă pentru o casă de 250 de euro, de pildă, aceasta va fi adjudecată la acel preţ. Dacă sunt mai mulţi ofertanţi, se organizează licitaţie, iar cel care oferă cel mai mare preţ este desemnat câştigător. Ulterior, se vor încheia contracte de vânzare – cumpărare în faţa unui notar public

 „Toate procedurile impun prezenţa fizică a doritorului sau a persoanei împuternicite prin procură notarială. Vă asigurăm de tot sprijinul instituţiei”, spune Silviu Tinei, edilul din Gura Văii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net