Salariul minim urmează să crească de anul viitor! Câți bani vor câștiga în plus românii

16 octombrie 2024 13:39   Național

Aproape un milion de români ar trebui să observe o creștere salarială începând cu data de 1 ianuarie 2025. Începând cu anul următor, salariul minim urmează să fie majorat, pentru ca țara noastră să se poată alinia la standardele europene.

Salariul minim din țara noastră urmează să crească începând cu data de 1 ianuarie 2025, pentru a ajunge la valoarea celui european. Iar în urma acestei majorări, undeva în jur de 800.000 de români ar trebui să observe că vor lua mai mulți bani în mână, în fiecare lună.

Astfel, odată cu luna ianuarie, salariul minim pe economie ar urma să crească la 4.100 de lei brut, de la valoarea pe care o are în acest moment, mai precis, de la 3.700 de lei. Iar în urma acestei creșteri, românii ar trebuie să observe o creștere netă a salariului de aproximativ 100 de lei. Această majorare ridică salariul minim pe economie la aceeași valoare cu cel european, iar proiectul deja a trecut de Senat și așteaptă să treacă și de Camera Deputaților.

Salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2025

Cum Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect legiuslativ, ea va urma să aibă votul final. În cursul zilei de astăzi, la Palatul Victoria vor avea loc dezbateri pe această temă, iar pe lângă acestea vor fi și discuții între sindicate, patronate și Premierul României.

De asemenea, autoritățile urmează să mai discute și planul de măsuri fiscal bugetare, plan pe care Palatul Victoria dorește să îl trimită către Comisia Europeană cât mai curând, până pe data de 25 octombrie.

Autoritățile doresc să reducă cheltuielile

Măsurile pe care Guvernul dorește să le implementeze sunt menite să ajute la reducerea cheltuielilor bugetare din țară. Pe lângă diferitele măsuri fiscale pe care autoritățile doresc să le pună în practică, se dorește și punerea în practică a unor măsuri care ar putea duce la o colectare mai bună a taxelor și impozitelor.

Se dorește ca deficitur bugetar să scadă cu 1% de-a lungul anului următor, iar în 7 ani, autoritățile speră ca deficitul să ajungă la numai 2,4%.

Mai multe