Țările care au același imn! Cum a ajuns un simbol național să fie împărțit de mai multe state

Pentru cei mai mulți dintre noi este aproape imposibil să ne imaginăm că ar putea exista o țară care să nu aibă steag național, sau imn. Iar la fel de bizar poate fi să ne gândim că pot exista unele state care folosesc același, însă această este una surprinzător de comună!

Grecia și Cipru folosesc același imn / foto: IStock
Grecia și Cipru folosesc același imn / foto: IStock

De-a lungul lumii, toate popoarele încearcă să își creeze steaguri și imnuri care să le reprezinte cultura și istoria cât mai bine. Indiferent de unde ne-am afla pe glob, vom putea vedea steaguri care transmit lumii care sunt valorile și moștenirea popoarelor pe care le reprezintă. Însă, există și unele excepții, cel puțin atunci când vorbim despre imnul național.

Mai precis, este vorba despre Grecia și Cipru, care utilizează exact același imn național! Este vorba despre „Imnos pros tin Eleftherian”, adică „Imn pentru Libertate”, scris în anul 1823 de către Dionysios Solomos. Ceva mai târziu, în 1865, primele două strofe ale imnului devin imn național al Greciei, iar în 1966, aceste două strofe sunt adoptate și de către Cipru, drept imn.

Țările care împart un singur imn

Un caz similar găsim și în Africa, unde Zambia, Tanzania, cât și Africa de Sud, folosesc aceeași melodie pentru imnul lor! Versurile, în schimb, diferă de la țară la țară, iar textul inițial a fost scris tocmai în 1879, de către Enoch Sontongna.

Și în America de Sud găsim o astfel de situație. Chile și Bolivia utilizează aceeași melodie pentru imnurile lor, însă versurile diferă de la o țară la alta. Bolivia a adoptat inițial imnul, în 1847, iar patru ani mai târziu, el a început să fie utilizat și de către Chile.

Cele trei imperii care foloseau același imn

Poate că mulți dintre noi vom fi surprinși să auzim acest lucru, dar în istorie, trei mari imperii europene au utilizat același imn, iar deși versurile erau diferite de la o țară la alta, iar deși versurile erau diferite, ele transmiteau aproape același mesaj.

Este vorba despre Marea Britanie, Imperiul German, cât și Imperiul Rus, care utilizau melodia imnului „God save the King”, imn încă utilizat de către englezi. În același timp, melodia care astăzi este utilizată pentru imnul Germaniei, era, în acele vremuri, folosită în imnul Austro-Ungariei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Mette Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Haakon, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Coasta Amalfi un loc cum altul nu este în lume Colaj YouTube BackPackYourLife
semn rutier jpg
dalai lama 1169299 960 720 jpg
restructurari concedieri
adrian dumitru colaj instagram jpg
pisică  foto   Shutterstock jpg
gabriela melinescu
camera de hotel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net