Cinci plante pe care trebuie să le pui la castraveții murați pentru a-i păstra crocanți luni de zile! Mai mult, nu vor face nici floare

În această perioadă a anului, cele mai multe gospodine din țara noastră se vor ocupa de pregătirea murăturilor pentru iarnă. Iar deși acest proces poate părea a fi unul destul de simplu, adevărul este că există nenumărate trucuri pe care trebuie să le știm, pentru ca murăturile noastre să fie mai gustoase și să nu prindă floare.

Unele plante sunt cruciale pentru castraveții murați
Unele plante sunt cruciale pentru castraveții murați

Cele mai bune rețete de murături sunt cele în care vom găsi pe lista ingredientelor câteva plante aromatice și condimente tradiționale. Acestea nu doar că oferu un gust mai complex și intens murăturilor, dar pot împiedica și apariția bacteriilor ce vor face murăturile să prindă floare.

Iar poate cel mai comun ingredient, atunci când vine vorba despre castraveții murați, sunt frunzele de vișin! Dartorită faptului că acestea conțin taninuri, ele vor fi extrem de importante pentru menținerea unei texturi crocante a castraveților!

Ingredientele cruciale pentru castraveții murați

Pe această listă de ingrediente importante se numără și cimbrul și mărarul. Acestea nu doar că vor oferi o aromă mai intensă și mai gustoasă castraveților, dar mărarul poate fi util și pentru a împiedica apariția florii.

Desigur, nu trebuie să uităm nici de frunzele de hrean, care pe lângă faptul că vor menține castraveții mult mai crocanți, au și nenumărate proprietăți antibacteriene. Astfel, aceste ingrediente simple, tradiționale, nu trebuie să lipsească din murăturile noastre, în această toamnă.

Cantitatea de sare poate fi crucială

Un alt ingredient extrem de important pentru castraveții murați, de care nu foarte mulți români știu, sunt frunzele de stejar. La fel precum cele de vișin, acestea conțin și ele taninuri, care vor menține fermintatea castraveților noștri.

Iar atunci când vine vorba despre cantiatea de sare pe care trebuie să o folosim, trebuie să știm că aceasta poate fi mult mai importantă decât am crede! La un litru de apă, este indicat să folosim undeva între 30 și 40 de grame de sare. Aceasta este importantă pentru a menține castraveții proaspeți și crocanți, chiar și pe o perioadă mai lungă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Mette Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Haakon, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
toba de casa porc jpeg
zodii meteoriti png
Kate Middleton  GettyImages jpg
zodii jpg
coji de cartof in supa jpg
Horoscop jpg
click ro jpg
Zacusca de legume cu fasole  Sursa foto shutterstock 1498884521 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net