Trucul pentru cele mai bune și gustoase chiftele. Ce trebuie să faci pentru a lega carnea tăiată

Ultima actualizare:

Mulți dintre noi putem avea impresia că acest fel de mâncare este unul foarte simplu de pregătit, fiind deja atât de popular încât nu mai poate ascunde niciun secret. Însă, încă mai există câteva trucuri speciale pe care le știu doar gospodinele cu experiență și care ne vor ajuta să pregătim chiftele delicioasă, a căror carne se va lega mult mai ușor!

Unele ingrediente pot oferi o consistență perfectă chiftelelor / foto: Shutterstock
Unele ingrediente pot oferi o consistență perfectă chiftelelor / foto: Shutterstock

Fiecare dintre noi am mâncat chiftele de nenumărate ori, iar chiar dacă poate le mai adăugăm câte un condiment special din când în când, în general, vom folosi aceeași rețetă pe care o știm de la bunicii noștri și pe care o întâlnim de-a lungul țării.

Însă, chiar dacă sunt un preparat destul de simplu și extrem de bine cunoscut, chiftelele încă ascund câteva secrete, mai ales atunci când vine vorba despre modalități de a închega mai bine carnea!

Ingredientele secrete pentru chiftele delicioase

Mai precis, există câteva ingrediente speciale la care putem apela, pentru ca chiftelele noastre să se lege mai bine și să fie mai ușor de modelat! În primul rând, este vorba despre banalul ou bătut, de care mulți români uită! Acesta oferă o textură mai plăcută chiftelei, iar carnea se va lega mult mai ușor! Un singur ou ar trebui să fie suficient, în cele mai multe cazuri!

Pesmetul înmuiat în lapte poate fi ideal pentru chiftele

Pesmetul este un alt ingredient special care poate fi de ajutor pentru chiftele. El va absorbi umiditatea în exces, iar chiftelele își vor păstra foarte ușor forma, chiar și în timp ce sunt gătite. Iar pentru rezultate și mai impresionante, putem înmuia pesmetul în lapte, iar înainte de a-l pune în carne trebuie să îl stoarcem bine.

Desigur, un alt ingredient important de care nu trebuie să uităm este ceapa! Aceasta nu doar că va adăuga umiditate chiftelelor, dar le va oferi și un gust mult mai bun și mai intens! Iar dacă ne dorim o variantă ceva mai specială, putem căli puțin ceapa, înainte de a o adăuga în carne.

Astfel, aceste ingrediente simple ne pot face chiftelele mult mai delicioase, iar consistența lor va fi mai plăcută ca oricând!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cel mai bun bulion jpeg
ardei umpluti de post shutterstock 1828185116 jpg
1 zodii noroc jpg jpeg
chiftelute de peste cu tzatziki 580x400 jpeg
image png
image png
unghii exfoliate remedii png png
tehnici de intinerire de la psihologul alexandru plesea femeie frumoasa floare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net