Se anunță două minivacanțe la sfârșit de an pentru români. Una dintre acestea ar putea fi de o săptămână

23 septembrie 2024 7:27   Național

Românii se pregătesc pentru două minivacanțe la finalul anului, cu posibilitatea de a beneficia de până la șapte zile libere consecutive. Pe lângă zilele de sărbătoare legală de Crăciun și Anul Nou, Guvernul ar putea introduce zile libere suplimentare pentru a face punte cu weekendurile, ceea ce ar transforma sfârșitul de an într-o perioadă perfectă pentru relaxare.

Prima minivacanță. De Crăciun vom avea cinci zile libere?

Conform calendarului din 2025, prima zi de Crăciun, 25 decembrie, va cădea într-o zi de miercuri, iar a doua zi, 26 decembrie, este, de asemenea, zi liberă legală. Însă, dacă Guvernul va aproba și ziua de vineri, 27 decembrie, ca zi liberă, românii vor beneficia de o minivacanță de cinci zile, incluzând weekendul care urmează.

Acest aranjament ar oferi ocazia perfectă pentru o pauză mai lungă de Crăciun, permițând românilor să-și petreacă mai mult timp alături de familie sau să se bucure de o scurtă vacanță.

A doua minivacanță: Revelionul – șapte zile libere

A doua minivacanță ar putea fi chiar mai generoasă, oferind șapte zile libere la începutul anului 2025. Zilele de 1 și 2 ianuarie, care sunt miercuri și joi, sunt deja declarate libere legale. Dacă Guvernul va stabili și ziua de vineri, 3 ianuarie, ca zi liberă, aceasta ar crea o punte către weekendul de sâmbătă și duminică.

După weekend, urmează alte două zile libere, luni și marți, pe 6 și 7 ianuarie, datorită sărbătorilor religioase de Bobotează și Sfântul Ioan Botezătorul. Astfel, românii s-ar putea bucura de o minivacanță de șapte zile, o oportunitate excelentă pentru o pauză prelungită după sărbătorile de iarnă.

Zile libere legale în 2025

Anul 2025 va aduce un total de 17 zile libere legale, dintre care 13 pică în timpul săptămânii. Cele mai importante dintre acestea sunt:

1 și 2 ianuarie: Anul Nou (miercuri și joi)

6 și 7 ianuarie: Bobotează și Sfântul Ioan Botezătorul (luni și marți)

24 ianuarie: Ziua Unirii Principatelor Române (vineri)

18 aprilie: Vinerea Mare a Paștelui (vineri)

1 mai: Ziua Muncii (joi)

15 august: Adormirea Maicii Domnului (vineri)

1 decembrie: Ziua Națională a României (luni)

25 și 26 decembrie: Crăciunul (joi și vineri)

Cu aceste oportunități de zile libere suplimentare, românii vor avea posibilitatea să-și planifice mai bine vacanțele de sfârșit de an și să se bucure de mai mult timp pentru relaxare și călătorii.

Mai multe