România se pregăteşte de o nouă minivacanţă. Iată unde te distrezi de Sfânta Maria!

Ultima actualizare:

Pe 15 august este Sărbătoarea de Sfânta Maria şi o parte dintre români au o nouă minivacanţă. Este vorba de bugetari, care au liber joi, 15 august, şi vineri, 16 august, apoi legat cu sfârşitul de săptămână rezultă patru zile de adevărat concediu. Pentru angajaţii din sistemul privat 16 august nu este zi liberă, aşa că singura soluţie pentru a beneficia de minivacanţă este o zi de concediu de la şefi. Click! îţi prezintă principalele distracţii oferite în perioada 15-18 august în toate colţurile ţării.

Ziua Marinei se sărbătorește  la Constanța, ca în fiecare  an, dar și în multe alte orașe
Ziua Marinei se sărbătorește la Constanța, ca în fiecare an, dar și în multe alte orașe

Ziua Marinei Române – 15 august

La Constanţa are loc între orele 10.00-12.00 exerciţiul naval „Forţele Navale Române 2024” pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa. De la ora 20:30, marinarii militari se vor retrage cu torţe, în acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii oferit de Primăria Municipiului Constanţa, care va putea fi urmărit din zona Piaţa Ovidiu – Portul Turistic Tomis.

La Mangalia, joi, 15 august, Ziua Marinei Române este marcată, în Portul Turistic prin exerciţiul naval întrunit „Forţele Navale Române 2024”, jocuri şi concursuri marinăreşti, expoziţie de tehnică militară şi ateliere interactive, care vor avea loc între orele 10:00-14:00. Seara, de la ora 19:30, evenimentul se încheie cu un spectacol de muzică populară, urmat de retragerea cu torţe a marinarilor militari.

image

La Brăila, exerciţiul naval întrunit „Forţele Navale Române 2024” este prezentat publicului între orele 10:00-12.30, pe faleza Dunării, zona Moara Violatus, iar de la ora 20:30, are loc retragerea cu torţe a marinarilor.

La Galaţi, Ziua Marinei Române este sărbătorită, joi, 15 august, pe faleza Dunării, zona Elice, printr-o ceremonie militară şi religioasă, care începe la ora 17:00 şi este urmată de un exerciţiu demonstrativ şi de parada navelor militare şi civile.

La Tulcea, joi, 15 august, publicul din municipiu este invitat pe faleza Dunării, în intervalul orar 10:00-13:00, unde se desfăşoară exerciţiul naval întrunit „Forţele Navale Române 2024”, precum şi jocuri şi concursuri marinăreşti.

Timişoara

Mare sărbătoare mare în minivacanţa de Sfânta Maria la Timişoara. „Celebrarea oraşului” Timişoara are loc în perioada 16-18 august şi propune o serie de concerte în premieră şi peste 100 de evenimente culturale, sportive şi comunitare, pentru toate vârstele. Conform radiotimisoara.ro, cele mai importante atracţii ale sărbătorii se anunţă concertele Rita Ora, Paseenger şi Zdob şi Zdub. Evenimentul se va desfăşura în Parcul Civic şi Bulevardul I. C. Brătianu, două zone centrale din inima oraşului, cu o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi.

Rita Ora va cânta la Timișoara
Rita Ora va cânta la Timișoara

Artista britanică Rita Ora va concerta pentru prima dată la Timişoara în data de 17 august, de la ora 22.00. Va urma apoi Passenger, artistul britanic cu peste 14 milioane de ascultători pe platforma Spotify. Zdob şi Zdub, cea mai populară trupă din Republica Moldova, vor completa programul serii de 17 august  cu un concert în stilul etno-rock consacrat.

Braşov

Amatorii de muzică bună sunt chemaţi în oraşul de sub Tâmpa pentru un regal de jazz. În perioada 15-18 august are loc „Jazz and Blues Festival 2024”. Centrul evenimentelor va fi scena principală din Piaţa Sf. Ioan, dar festivalul va avea evenimente şi în Parcul Central Nicolae Titulescu, Piaţa Sfatului sau Piaţa Brassai. Organizatorii au pus în vânzare abonamente pentru toate zilele festivalului la preţul de 350 de lei.

„Prințesa Jazzului” cântă la Brașov
„Prințesa Jazzului” cântă la Brașov

Râşnov

Rulotiştii îşi dau întâlnire  la Camper Fest, la Râşnov
Rulotiştii îşi dau întâlnire la Camper Fest, la Râşnov

Între 15 şi 18 august, are loc cea de-a treia ediţie a „CamperVan Fest”, patru zile de activităţi, ateliere şi divertisment dedicate celor care aleg să străbată lumea cu rulote sau corturi. Este o sărbătoare a celor care iubesc acest stil de viaţă, iar petrecerea este exclusiv „verde”, susţinându-se exclusiv prin energie regenerabilă obţinută prin panouri fotovoltaice şi distribuită prin sisteme de stocare. Ce poţi face la „CamperVan Fest”? De la întâlniri cu persoane cu experienţă în modificarea şi folosirea unor camioane de expediţie, autorulote, micro-campere, rulote şi vehicule 4×4 la ateliere fel şi fel: de făcut pizza, de cruce roşie, de proiectare şi montare a panourilor fotovoltaice, de degustare de vinuri şi tot aşa. De asemenea va fi lansată prima carte dedicată „van life” şi va fi organizată o sesiune de povestiri ale unor posesori de auto-rulote care au fost în Peninsula Arabică şi Statele Unite. În sfârşit, participanţii vor putea asista la concerte de folk şi de rock cu trupe ca E.M.I.L, Partizan (Artanu’ şi Suedezu’).

Delta Dunării

Festivalul Anonimul  se ţine în Delta Dunării
Festivalul Anonimul se ţine în Delta Dunării

În localitatea Sfântul Gheorghe de pe braţul cu acelaşi nume, cinefilii pot participa la Festivalul de film „Anonimul”. În perioada 15-18 august, în fiecare zi de la ora 10.00 până la miezul nopţii au loc proiecţii de filme, în cadrul celor două competiţii de scurtmetraje, românesti şi internaţionale, precum şi proiecţii de film de lungmetraj, urmate de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public. Sâmbătă, la ora 23.30 are loc festivitatea de închidere a festivalului, urmată de două concerte ale Dj-ilor Brumaru şi Gojira. A doua zi, ultima a competiţiei, are loc proiecţia filmelor câştigătoare ale celor două competiţii de scurtmetraje şi mai ales a marelui premiu „Anonimul 2024”.

Litoral

La Mamaia, pe faleză în zona „Castel” are loc pe 16 şi 17 august „Sunset Festival”, eveniment de muzică techno. Concertele încep la ora 20.00 iar biletele costă între 89 şi 169 de lei.

Bucureşti

50 Cent, duminică seara, la București
50 Cent, duminică seara, la București

Principalul eveniment al minivacanţei de Sfânta Maria la Bucureşti este „Summer in the City” un festival organizat pe 18 august şi dedicat hip-hop-ului, în care capul de afiş este legenda 50 Cent. Această sărbătoare a hip-hop-ului va avea loc la complexul Romaero. În deschiderea concertului lui 50 Cent, vor urca pe scenă Puya, Grasu XXL, Nicole Cherry şi Oscar. Biletele costă între 260 şi 550 de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net