Se redeschide cea mai veche fabrică din România. Sute de angajați vor lucra aici
Marcel Ciolacu a anunțat că se redeschide, după mai bine de un deceniu de inactivitate. Investiția este uriașă.
Vești bune pentru români: cea mai veche fabrică din țară își redeschide porțile după mai bine de zece ani de inactivitate, conform unui anunț făcut de Marcel Ciolacu.
Uzina Constructoare de Mașini Reșița își redeschide porțile. Recent, s-au înregistrat evenimente importante pentru cea mai veche fabrică din România. În urma vizitei lui Marcel Ciolacu, s-a aflat că Uzina Constructoare de Mașini din Reșița își redeschide porțile.
Uzina constructoare de mașini Reșița s-a redeschis, după 13 ani de inactivitate
În ultimii 13 ani, UCM nu a avut activitate. Însă acum, uzina din Caraș-Severin a fost preluată de Construcții Mașini Hidroenergetice, o societate deținută integral de Hidroelectrica S.A. Investiția se ridică la un miliard de lei.
Marcel Ciolacu a făcut anunțul printr-o postare pe Facebook, subliniind că reindustrializarea României este un obiectiv principal.
„Ştiu că, de la Revoluţie încoace, românii au văzut multe combinate dezmembrate şi vândute la fier vechi sau intrând în insolvență, așa cum s-a întâmplat și cu Uzina Constructoare de Mașini Reșița. UCM Reșița a intrat acum într-o nouă etapă prin preluarea de către Construcții Mașini Hidroenergetice.
Cea mai importantă unitate a industriei grele românești duce mai departe, cu ajutorul capitalului românesc și al celor peste 440 de angajați, tradiția și experiența românească în producția de utilaje și echipamente industriale”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.
De ce se închisese fabrica inițial
Reprezentanții Hidroelectrica au emis un comunicat explicând motivele închiderii UCMR, menționând că situația economică din anii 2000 a dus la declararea insolvenței în 2011.
La începutul lunii martie, s-a semnat contractul de preluare a UCMR de către UCMH, marcând un pas important pentru revitalizarea uzinei din Reșița.
Pentru reluarea activității la cea mai veche fabrică din România, societatea deținută de Hidroelectrica a investit un miliard de lei, sumă deja alocată către două sectoare principale. Investiția este împărțită egal: 500 de milioane de lei pentru resursa umană și modernizarea halelor de fabricație, iar 500 de milioane de lei pentru mentenanță, modernizare și alte lucrări.