Instructor de dans din Dâmbovița, acuzat de agresiune împotriva minorelor

18 mai 2022 18:42   Național
Ultima actualizare:

Şoc în Dâmboviţa! Cazul instructorului de dans care a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unei fete de 14 ani i-a bulversat pe părinţi. Angajat al Casei de Cultură din Găeşti, instructorul Nicolae Ene, în vârstă de 65 de ani, este şi profesor de sport, scrie Adevărul. 

Nimeni nu-şi închipuia că instructorul Nicolae Ene ar fi fost capabil să abuzeze de elevele sale. Episodul revoltător ar fi avut loc înainte de Paşte, dar fata în vârstă de 14 ani n-a avut curaj să povestească imediat cele întâmplate. Proful ar fi pipăit-o pe puştoiacă şi ar fi încercat să o sărute chiar la el în birou.

„Bărbatul este bănuit că, în luna aprilie, ar fi agresat sexual o minoră în vârstă de 14 ani”, arată Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa. Instructorul de dansuri populare a fost prezentat Judecătoriei Găeşti, fiind arestat pentru 30 de zile. 

Nu-mi vine să cred. Eu îl cunosc personal pe dumnealui şi părea genul de om care să facă aşa ceva. Şi fata mea mergea la dansuri”, spune o mămică din Găeşti. „Nu e frumos ce a făcut. Are 65 de ani, e un om bătrân. Am înţeles că are şi două nepoate. Îmi pare rău de instructor. Îl cunosc aşa, ca persoană, dar nu pot să mă pronunţ dacă ar fi capabil de o asemenea faptă”, arată un alt locuitor din Găeşti. 

Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” din Găeşti a precizat că a suspendat contractul de muncă al profesorului, imediat după ce s-a aflat că pe numele său a fost întocmit un dosar penal. 

„Suntem profund şocaţi şi intrigaţi, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un salariat cu o experienţă de peste 40 de ani în domeniul cultural-educativ, cu rezultate de palmares la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale şi cu o conduită morală şi familială fără cusur”, au transmis reprezentanţii Casei de Cultură.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Mai multe