Sprijin financiar de sute de lei la pensii și salarii, pentru plata facturilor. Termen limită: 15 octombrie

4 octombrie 2024 8:09   Național

Românii care au venituri mici și le este greu să țină pasul cu plata facturilor trebuie să se grăbească și să depune actele necesare pentru a primi ajutor din partea statului, în această iarnă. Ajutorul va acoperi o perioadă de mai multe luni, însă termenul limită pentru depunerea documentelor se apropie.

Statul urmează să acorde un ajutor pentru căldură, atât pentru pensionari, cât și pentru salariații din țara noastră, în funcție de venituri. Mai precis, acești bani urmează să poată fi oferiți românilor care trăiesc singuri și au venituri mai mici de 1.300 de lei, sau, dacă au o familie, pragul de la care sunt oferiți acești bani este un venit de 2.000 de lei.

Ajutorul urmează să acopere perioada cuprinsă între 1 noiembrie 2024 și 1 aprilie 2025, însă românii trebuie să știe că termenul limită până la care pot depune actele necesare se apropie! Este vorba despre data de 15 octombrie, iar cei care nu au depus documentele necesare până atunci nu vor mai putea beneficia de acest ajutor.

Termenul limită până la care se depun actele este 15 octombrie

Indiferent de sistemul de încălzire pe care îl folosesc, românii care au venituri mici și doresc să utilizeze acest ajutor oferit de stat trebuie să depună o cerere către autorități, alături de care trebuie să se mai afle și o declarație pe proprie răspundere, în care vor menționa componența familiei, venitul pe care îl au, cât și modul de încălzire pe care îl folosesc.

Astfel, persoanele cu venituri mici din țara noastră vor putea avea opțiunea de a beneficia de acest ajutor oferit din partea statului, pentru a-și plăti facturile în această iarnă.

Cât este ajutorul oferit de stat

Ajutorul este oferit pentru o singură locuință, consumatorilor vulnerabili care nu au altă formă de încălzire și sunt titularii contractului cu furnizorul.

În funcție de sistemul de încălzire și de venituri, se oferă între 25 și 250 de lei pentru cei care folosesc gaze naturale, între 50 și 500 de lei pentru cei care încălzesc casa cu energie electrică, cât și între 32 și 320 de lei pentru românii care folosesc combustibili solizi, ori petrolieri.

Mai multe