Sunt cele mai frumoase parcuri din România! Trebuie să le vizităm cât timp mai avem parte de vreme frumoasă

18 octombrie 2024 1:00   Național

După cum putem observa cu toții, temperaturile din termometre au mai scăzut, iar, destul de curând, vom începe să ne apropiem și de luna noiembrie. Dar, vremea încă rămâne îndeajuns de frumoasă încât să ne permită să mergem la plimbare în natură, alături de cei dragi! Iar aceste parcuri sunt considerate a fi cele mai frumoase din România, așa că trebuie să le vizităm cât timp vremea mai este frumoasă!

Ne apropiem deja cu pași repezi de luna noiembrie, iar după cum putem observa temperaturile din ultima perioadă deja au scăzut simțitor. Însă, cum țara noastră încă nu se confruntă cu ploi torențiale, ori cu ninsori, iar temperaturile nu sunt chiar exagerat de reci, încă mai putem merge la plimbare prin parcurile din România, alături de rude și prieteni.

Iar dacă ne dorim o experiență de neuitat, în care să putem respira un aer curat și să fim înconjurați de liniște și de natură, putem vizita aceste trei parcuri din țară, despre care mulți români spun că sunt cele mai frumoase!

Care sunt cele mai frumoase parcuri din România

Pe primul loc în această listă se află unul dintre cele mai faimoase parcuri din Capitală, cât și din România, în general. Este vorba despre Parcul Herăstrău, sau Parcul „Regele Mihai I al României”, cum este cunoscut în mod oficial, de ceva ani.

Pe lângă natura superbă de care vom fi înconjurați, în acest parc găsim și Grădina Japoneză, Expo Flora, Insula Trandafirilor, iar parcul în sine se află chiar lângă Arcul de Triumf. Dacă ne aflăm în Capitală, cu siguranță trebuie să vizităm acest parc, cât timp vremea ne mai permite!

Parcurile din România pe care nu trebuie să le ratăm

Un alt parc superb din România se află într-un oraș nu foarte departe de București! Este vorba despre parcul „Nicolae Romanescu”, din Craiova! Este al treilea cel mai mare parc din întreaga Europă și al doilea din România, după Herăstrău! Deschis încă din secolul XIX, vizitatorii pot găsi aici și gărdina zoologică, un pod suspendat, un lac cu două insule, dar și multe alte atracții superbe.

Iar, nu în ultimul rând, pe podium în țara noastră se mai află Parcul Central Simion Bărnuțiu, din Cluj-Napoca! Acest parc superb se află foarte aproape de primărie, iar de-a lungul lui vom găsi terenuri de baschet, spații pentru hamace, dar și clădirea vechiului Cazino! Așa că dacă ne dorim să mai profităm de vremea bună cât timp o mai avem la dispoziție, aceste trei parcuri sunt destinația perfectă pentru o plimbare în natură!

Mai multe