„Surprize” pentru românii care își fac vacanța în Grecia. La ce trebuie să fie atenți: „Aveți grijă să țineți dovada, niciodată nu se știe”
Grecia este, fără doar și poate, destinația favorită a turiștilor români care își doresc o vacanță dincolo de hotare. Însă drumurile ce duc spre stațiunile din această țară pot fi pline de capcane și surprize neplăcute, pentru șoferii români.
În fiecare an, zeci de mii de șoferi din țara noastră pornesc spre Grecia, însă nu toți știu cât de multe taxe au de plătit, până reușesc să ajungă la stațiunile elene. Din păcate, câteodată chiar și după trei ani, șoferii români se pot trezi cu o surpriză neplăcută: amenzi.
Mulți români se trezesc cu amenzi încă de când trec prin Bulgaria, fără ca măcar să știe. Iar partea cea mai dificilă este faptul că românii nu știu precis cum pot le pot plăti.
„Tocmai ce am primit o amendă de 100 de leva din Bulgaria, din 2021. Aveți idee de procedură? Pot plăti prin internet banking în cont? Îmi spunea cineva că a dat și comision la bancă 45 de euro pe lângă amendă”, a scris un turist, care a cerut sfatul altor români, pe Facebook, potrivit adevarul.ro.
Ce trebuie să știe șoferii care pornesc cu mașina spre Grecia
Desigur, în funcție de cardul pe care îl avem, cât și banca de la care este acesta, putem, sau nu, să plătim și comision. „Eu zic că este mai bine să plătiți, și dacă o plătiți în termen de 7 sau 14 zile, nu mai știu exact, plătiți cu 30% mai puțin. Cred că la BCR nu o să fie cine știe cât comisionul, sau Revolut, atât trebuie să aveți grijă să țineți dovada că ați plătit chiar 1, 2 ani, niciodată nu se știe”, scrie un internaut.
Alți români ne sfătuiesc să verificăm cât de legale sunt, de fapt, amenzile care ne pot veni prin poștă la ani după ce a fost comisă fapta. „Avem și noi și ei niște legi, nu cred ca poate să îți vină o amendă mai veche de 6-12 luni de la data comiterii faptei, cred că la noi e 6 luni, dar vorbiți cu cineva care știe.
Nu pot veni amenzi după zeci de ani, trebuie să fie o limită în timp până în momentul în care ți se spune că ai de plată. În mod normal trebuie să spună și modalitatea de plată”, scrie un internaut. Un alt român a explicat că în timp ce în țara noastră se anulează după 3 ani, în Bulgaria, amenzile nu sunt anulate niciodată.