Țările din Europa unde românii pot câștiga 8.000 de euro pe lună. În ce domeniu sunt oferite salarii uriașe

15 octombrie 2024 19:40   Național

Fiecare dintre noi observăm faptul că prețurile din țara noastră sunt tot mai mari și devine din ce în ce mai greu să ținem pasul cu cheltuielile lunare. În aceste condiții, devine extrem de important să avem un salariu cât mai bun, iar într-o țară din Europa ne este oferit un salariu de mii de euro pe lună!

Cu toții visăm la un salariu cât mai bun, iar într-o țară din Europa, acest vis se poate transforma în realitate! Cei care lucrează într-un domeniu extrem de important au oportunitatea de a avea salarii impresionante, cât și condiții de muncă moderne, unde vor fi înconjurați de tehnologii de ultimă generație.

Este vorba despre medici, care pot câștiga sume de 7.000, sau chiar 8.000 de euro, dacă aleg să muncească în țări precum Germania, Belgia, sau Franța. Senatorul Mihai Dohotar a vorbit despre acest subiect atât de important pentru România, cât și despre ideea introducerii unei taxe, pentru cei care aleg să muncească dincolo de hotare.

„Este un subiect controversat”

„Pe de altă parte, ne-au plecat și mulți medici. Știm bine, Europa de Vest «fură creiere», să zic așa. Și e normal să te duci la câștiguri de 7.000 – 8.000 de euro pe lună în țările care plătesc bine medicii – Belgia, Germania, Franța. S-a tot discutat despre introducerea unei taxe…

E un subiect controversat. Multă lume nu este de acord cu așa ceva, deși statul român folosește foarte multe resurse ca să formeze un medic; vorbim de mulți ani de școală, și nu e vorba doar de finanțare, că mulți intră la buget, adică e finanțat”, a spus senatorul, potrivit DC News.

România se confruntă cu o criză de forță de muncă

Senatorul a vorbit și despre criza de forță de muncă care face probleme în țara noastră. Deficitul deja a ajuns anul trecut la 145.000 de persoane, iar specialiștii avertizează că acest număr poate sări la 224.000, în anul 2026. Iar din cauza lipsei muncitorilor, creșterea economică a României este încetinită.

„Antreprenorii din diaspora sunt din ce în ce mai interesați de a investi în România. Dar asta nu înseamnă că se vor repatria neapărat fizic. Cei care și-au făcut un business de succes în țara în care locuiesc au la îndemână, în ziua de azi, instrumente prin care pot să conducă o afacere și de la distanță, fără să fie, neapărat, nevoie să fie prezenți fizic”, mai explică senatorul.

Mai multe