Tragedie în vacanță. Un copil de trei ani s-a înecat în piscina unei pensiuni

23 iulie 2024 10:38   Național

Vacanța unei familii din Roman s-a sfârșit tragic în Delta Dunării. Copilul de numai trei ani a murit înecat în piscina pensiunii, într-un scurt moment în care a fost nesupravegheat.

Secunda fatidică în care nimeni nu l-a văzut pe copil

Un copil de 3 ani din Roman a murit după ce s-a înecat în piscina unui hotel din Dunăvăț, județul Tulcea, unde era cazat alături de părinții săi.

Doar câteva clipe de neatenție i-au permis copilului să intre singur în piscina prea mare pentru el. Nu a mai reuşit să iasă și nimeni nu l-a văzut cât să îl salveze de la înec.

Mama băiatului a fost cea care l-a găsit și disperată a sunat la 112.

La fața locului au ajuns rapid cadrele medicale de la Ambulanța Tulcea, dar și un elicopter SMURD de la Constanța pentru a-l prelua pe copil.

În momentul în care s-a ajuns la fața locului micuțul era în stop cardio respirator, relatează Observator News.

Copil a fost resuscitat minute în șir dar din păcate inima nu i-a mai repornit., iar medicii au declarat decesul.

"Copilul era deja în stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare, moment în care a ajuns şi elicopterul Constanţa. După continuarea manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul", a declarat Radu Sicinschi, director medical SAJ Tulcea, potrivit aceleiași surse.

A fost deschis un dosar penal

Polițiștii din Tulcea au deschis o anchetă în acest caz ca să afle exact împrejurările în care micuțul și-a pierdut viața.

"Polițiștii din cadrul Secției 1 de Politie Rurala Tulcea au fost sesizați prin apel SNUAU la ora 18:00 de o femeie de 33 ani că un copil de 3 ani a intrat în piscina pensiunii şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Polițiștii care au mers la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Minorul de 3 ani a intrat în apă nesupravegheat pentru o scurtă perioadă. A fost scos din apă în stare de inconştienţă. Deşi s-au efectuat procedurile specifice de resuscitare de către ambulanţa ajunsă la faţa locului, acesta a decedat", au transmis reprezentanţii IPJ Tulcea.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mai multe