Trei morți și cel puțin șapte copii răniți în timpul unei procesiuni religioase la Napoli

Trei morți și 13 răniți, printre care cel puțin șapte copii, este tragedia care a lovit orașul Napoli luni seara, în timpul unei ceremonii religioase. Mii de credincioși însoțeau statuia Sfântului Ciro când balconul din piatră al unei clădiri s-a prăbușit.

Două femei și un trecător au murit pe loc

Un balcon s-a prăbușit în Napoli, ucigând trei oameni
Un balcon s-a prăbușit în Napoli, ucigând trei oameni

Tragedia a avut loc în jurul orei 22,00, în timpul unei procesiuni religioase, când statuia Sfântului Ciro era purtată pe umeri de un grup de credincioși, care aproape ajunsese la Bazilica din Piazza San Ciro.

Puțin după ora 22.30 s-a auzit un zgomot puternic care i-a îngrozit pe cei aflați în stradă. Atunci a avut loc prăbușirea unei galerii între etajele al doilea și al treilea ale unei clădiri din Scampia, aflată la periferia nordică a orașului Napoli. Bilanțul este îngrozitor: trei morți, 13 răniți, dintre care șapte copii.

Persoanele care și-au pierdut viața sunt două femei de 65 și 67 de ani care se aflau în balcon, iar cea de-a treia victimă este un bărbat care se afla în stradă.

În cădere, balconul s-a sfărâmat, iar bucățile de pietre au surprins mai mulți trecători rănindu-i grav, printre ei și șapte copii.

Zona a fost izolată, ceremonia a fost oprită

La fața locului, cel puțin 6-7 patrule ale Poliției de Stat au izolat zona prăbușirii. Inițial, unii au crezut că a fost vorba de o încăierare între familii, alții au crezut că a fost vorba de o împușcătură, dar apoi totul a devenit mai clar când s-a răspândit vestea prăbușirii.

Chiar sub balcon se afla o terasă care era închisă la acea oră, din fericire.

Presa italiană scrie că imobilul este în stare avansată de degradare și că din clădire s-au mai desprins bucăți punând trecătorii în pericol.

Mai mulți locatari au fost evacuați.

Procuratura din Napoli, asistată de poliție, care efectuează anchete împreună cu pompierii, va deschide o anchetă privind cauzele prăbușirii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net