Mama minorului abuzat, mărturii șocante despre cum acționa profesorul Kristoff Lajos, reținut pentru viol

Ultima actualizare:

Kristoff Lajos, cunoscut drept „antrenorul de genii”, a fost reţinut sâmbătă pentru 24 de ore, după ce a fost prins în timp ce viola un copil. Este vorba despre un băiat de 14 ani, care acum se află în custodia mamei și urmează să fie consiliat psihologic. Mama lui face acum mărturii teribile despre cum acționa profesorul.  Ea a declarat la TVR Info că primele suspiciuni au apărut în urmă cu doi ani.

„Acționa mult prea profesionist”

Kristoff Lajos. Foto: Facebook
Kristoff Lajos. Foto: Facebook

Ies la iveală detalii șocante despre profesoril considerat un expert în educație, premiat de-a lungul timpului, inclusiv peste hotare.

Mama copilului a povestit la TVR Info că doi ani încearcă să îl demaște pe profesor. Primele suspiciuni au apărut când băiatul ei, abuzat de Kristoff Lajos, avea 12 ani. A sesizat poliția.

"Suspiciunea mea a fost de la început. În 2022 a început toată tărăşenia. Atunci ne-am cunoscut practic. Nu am avut dovezi. Am încercat să vorbesc cu copiii, să observ dacă au comportamente diferite.

A acţionat la un mod mult prea profesionist încât să îmi pot da seama eu, om simplu, ce se întâmpla", relatează femeia.

Femeia spune că bărbatul îl influența continuu pe minor în sensul de a se îndepărta de familie pentru a petrece mai mult timp cu el.

A încercat să îl ademenească și pe fratele băiatului de 14 ani

Un alt detaliu șocant este acela că profesorul a încercat să îl atragă și pe fratele băiatului de 14 ani, iar mama susţine că de multe ori singurul mod prin care putea discuta cu copiii, care petreceau mult timp cu bărbatul, era chiar prin intermediul acestuia, relatează sursa citată.

Cei doi băieţi de 13 şi 14 ani se aflau într-o relație tot mai distantă cu mama lor și lipseau de acasă.

"Copiii veneau tot împotriva mea. Nu ştiu cum făcea, tot eu eram cea rea. Curgeau mesajele întruna, îi suna. Deci copilul meu nu putea să stea cu mine în bucătărie să ia masa, că trebuia să aibă telefonul lângă el şi să îi răspundă non stop acestui individ. Asta mi-a atras atenţia", adaugă femeia.

Telefoanele pe care comunica cu cei doi frați ar fi fost cumpărate și oferite acestora tot de profesor.

Băiatul de 14 ani primea lunar sume mari de bani

Potrivit surselor din anchetă, profesorul plătea sume considerabile băiatului de 14 ani.

Ar fi vorba de sume între 2.500 şi 3.000 de lei, bani pe care i-ar fi dat lunar.

„Din cercetările și verificarile efectuate în cauză a rezultat că bănuitul l-ar fi ademenit pe minorul de 14 ani, cu scopul de a întreține raporturi intime, prin oferirea unor sume de bani ori promiterea altor beneficii”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat.

Lajos Kristof, de orgine din Reghin, a crescut într-un centru de plasament, fiind părăsit de mamă la vârsta de 3 ani. Ulterior, a devenit expert în educație și a înființat mai multe programe pentru copii.

Adevărul nota, în 2022, că acesta a primit numeroase premii internaționale pentru inovație în educație, printre care Premiul de Excelență în Educație și Mentorat la IG Award Ceremony.

Dinstincția a fost acordată pentru școala înființată de Lajos Kristof, Amias Small School.

Instituția se ocupă de copiii cu dublă excepționalitate, copii cu inteligență peste medie, copii proveniți din familii cu istoric de violență în familie, copii cu nevoi speciale în educație (dizabilități de învățare, ADHD, ADD, Autism), potrivit fondatorului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net