Un clujean a câștigat 3 premii la Loto, în aceeași zi! Câți lei a plătit pe biletul norocos

14 martie 2024 20:40   Național

Într-o zi de joi, 14 martie, un norocos jucător de la Loto a experimentat o adevărată explozie de noroc câștigând nu mai puțin de trei premii în cadrul aceleiași trageri. Acest miracol s-a petrecut la agenția Loto din Cluj-Napoca, unde biletul câștigător, cumpărat cu doar 20,5 lei, a făcut istorie.

Cea mai impresionantă reușită a fost câștigarea marelui premiu la Joker, evaluat la peste 5,86 milioane de euro, conform anunțului oficial făcut de Loteria Română.

Loteria Română a făcut marele anunț pe Facebook

Pe pagina de Facebook a Loteriei Române, s-a detaliat că la tragerile din 14 martie 2024, biletul norocos a prins premiul de categoria I la Joker, în valoare de 29.133.971,54 lei. Acesta fusese completat cu trei variante la Joker și o variantă la Noroc Plus, și a fost achiziționat de la agenția 12-021 din Cluj-Napoca.

Însă norocul nu s-a oprit aici pentru posesorul biletului miraculos. Acesta a mai câștigat două premii de categoria a II-a, fiecare evaluat la 111.943,19 lei, adică peste 22.500 de euro.

Un punct de notă adițional este că acest câștig la Joker reprezintă primul premiu de categoria I obținut în acel an.

În plus față de aceste evenimente, să rememorăm că pe 25 februarie 2024, un bărbat de 45 de ani, șofer din Pitești, a câștigat marea sumă la Loto 6/49, depășind 7 milioane de euro.

Povestea românului care a câștigat de 14 ori la LOTO

Ștefan Mandel, un român matematician și economist, a reușit să câștige de 14 ori la Loto folosind o schemă pe care a inventat-o. După ce a acumulat milioane de dolari, a atras atenția FBI și CIA. Metoda sa, care a avut succes de 14 ori, a fost investigată, dar el a scăpat neatinse de acuzații.

Cu toate acestea, metoda lui a devenit ilegală pe plan internațional. Mandel și-a folosit schema pentru a câștiga în România, Israel, Australia și SUA. Cu toate acestea, schimbările legislative au făcut ca schema sa să devină imposibilă în prezent.

Utilizând un număr mare de calculatoare, el a tipărit toate combinațiile posibile pentru a obține câștiguri substanțiale. Mandel nu a dezvăluit niciodată algoritmul exact pe care l-a folosit, numindu-l "secretul Coca-Cola".

Schema sa implică calcularea combinațiilor posibile, găsirea loteriilor cu jackpoturi mari, strângerea de fonduri pentru a acoperi costurile și tipărirea biletelelor. După obținerea câștigurilor, investitorii săi au fost remunerați, dar Mandel a păstrat o parte mică din câștigurile totale.

Mai multe