A revenit pe Netflix cel mai iubit film din 2019! A făcut furori în România și are un actor principal de top

"Joker", unul dintre cele mai bune filme ale anului 2019, a reapărut pe platforma Netflix. Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), un bărbat singuratic și bolnav mental, aspiră să devină un comedian stand-up de talie mondială. Filmul descrie personajul lui Arthur Fleck, arătând cum este abandonat de societate, acesta fiind începutul care îl va transforma în unul dintre cei mai temuți răufacători. Din cauza violenței, filmul a stârnit atunci numeroase controverse și a fost dur criticat de multe ori. 

Joker, filmul care a revenit pe Netflix Foto: Shutterstock
Joker, filmul care a revenit pe Netflix Foto: Shutterstock

Filmul a stârnit numeroase critici 

Din distribuție fac parte Robert DeNiro, Shea Whigham și Brian Tyree Henry. Cel puțin în Statele Unite ale Americii, pelicula este interzisă minorilor sub 18 ani. În România, este nerecomandat celor sub 15 ani. 

Filmul a fost criticat, în 2019, atunci când a apărut, din două motive. Primul ține de violența excesivă, iar al doilea are legătură cu empatia pe care ajungi să o simți pentru personaj. Dintr-un punct de vedere, privitorul poate ajunge să considere acea reacție volentă a personajului principal ca fiind justificată. Ca urmare, au apărut critici care sunt de părere că filmul ar trebui interzis pentru că ”încurajează” la violență, deși respectiva interpretare este relativă. 

Pelicula, distinsă cu Leul de Aur pentru cel mai bun film 

Indiferent de modul în care te simți după ce l-ai văzut, Joker este un film bun din punct de vedere obiectiv. După premiera la festivalul de film de la Veneția, pelicula a fost distinsă cu Leul de Aur pentru cel mai bun film. Controversele din jurul filmului au fost însă atât de mari, încât majoritatea interviurilor cu actorul principal sau cu regizorul și scenaristul filmului gravitează în jurul violenței. 

Filmul a avut parte și de aprecieri 

Filmul a primit și aprecieri din partea criticilor, fiind un succes în special datorită performanței lui Joaquin Phoenix (actorul din rolul principal) dar și datorită scenariului. Joaquin Phoenix crează un nou Joker, sinistru și deranjant care, pe măsură ce filmul avansează, se afundă din ce în ce mai mult în nebunie.

"Joker", filmul din 2019 Foto: arhivă Click!
"Joker", filmul din 2019 Foto: arhivă Click!

Joaquin Phoenix este printre singurii actori care au interpretat rolul lui Joker și care s-au putut apropia de performanța lui Heath Ledger din Cavalerul Negru (2008), performanța pentru care acesta a primit premiul Oscar post-mortem.

Despre ce este vorba în film 

Crescut cu convingerea că rolul lui pe Pământ e să răspândească bucurie, bărbatul țintește la o carieră de comediant. Nu-i va fi deloc ușor, având în vedere că suferă de râs patologic (o boală reală, căreia savanții îi spun afect pseudobulbar). Practic, bietul Arthur izbucnește în crize de râs atunci când e emoționat, speriat sau trist.

Îți dai seama cât de ușor poate fi batjocorit de cei din jur și cât de greu îi va fi să spună bancuri la microfon, dacă se tăvălește pe jos de râs înainte să ajungă la poantă. Viața nu a fost blândă cu Arthur până acum, dar tragedia lui abia începe. Sau, din contră, o fi viața lui o comedie? Nici el nu știe. Cert e că nevoia de a ieși din sărăcie și dorința de a ieși din anonimat îi vor testa limitele, forțându-l să interacționeze cu alții și să se prefacă sănătos mintal. Dacă nu reușește, simte că va pica într-un hău din care nu există întoarcere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net