Un român l-a dat în judecată pe Dumnezeu! Motivul pentru care a luat această decizie bizară: „Până acum, pârâtul nu...”

20 mai 2024 18:32   Național
Ultima actualizare:

După ce a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, Mircea Pavel a decis că vinovatul pentru situația sa era chiar Dumnezeu. Astfel, bărbatul a luat decizia uluitoare de a depune o plângere împotriva lui Dumnezeu!

Totul s-a petrecut în anul 2005, atunci când Mircea Pavel a decis să se judece chiar cu Dumnezeu! Bărbatul a fost închis pentru prima oară la 14 ani, într-un centru de reeducare, după ce a încercat să violeze o tânără. Apoi a furat, iar în final a fost închis pentru crimă. Cu toate acestea, el consideră că de vină pentru acțiunile sale este Dumnezeu!

Din acest motiv, bărbatul a depus o plângere în care acuză divinitatea de luare de mită și înșelăciune și a cerut înapoi banii cheltuiți pe lumânări și slujbe. Mai mult decât atât, bărbatul a cerut și daune de 2 milioane de euro.

„Prin botezarea mea la biserică s-a făcut un contract cu pârâtul Dumnezeu pentru a-l îndepărta pe diavol din mine și a mă feri de necazuri. Până acum, pârâtul nu și-a onorat contractul. Dimpotrivă, a pretins și primit de la mine diferite bunuri și rugăciuni în schimbul iertării păcatelor”, a scris bărbatul în plângerea făcută, potrivit romaniatv.net.

Românul care l-a dat în judecată pe Dumnezeu

Mai hilar este faptul că autoritățile au luat în serios plângerea depusă. „Verificați dacă s-a comis vreo infracțiune”, a scris procurorul care a trimis cazul către Poliție, la care aceștia au răspuns: „se va soluționa conform cadrului legal”.

Cu toate acestea, după ce cazul a făcut senzație în presă, autoritățile au casat dosarul. Procurorii au motivat că Dumnezeu nu este o persoană reală și nu are domiciliu, motiv pentru care toată povestea s-a închis.

Cu toate acestea, Mircea Pavel încă speră la banii de despăgubire! „De la El mi s-au tras toate necazurile, toată viaţa mea s-a dus aiurea. Fără niciun sens!”, a spus acesta. „Am zis: cine poate să fie de vină? Dumnezeu! L-am dat în judecată! Dar n-are curajul nici să vină, nici măcar să-L disculpe. Nu vine nici mitropolitul, niciun reprezentant al Bisericii… Nu vine absolut nimeni să-L disculpe!”, a mai declarat bărbatul.

Cu toate acestea, Mitropolia Banatului a avut o reacție rezervată. „Ca slujitor al lui Dumnezeu, nu pot decât să-i ințeleg suferința și necazurile. Dar pe Dumnezeu nu-l putem da în judecată ca pe o persoană, pentru că nu îl putem încadra într-un spațiu finit, mărginit. În acest context, ce putem face este doar să ne rugăm pentru sănatatea acestui om”, spunea consilierul cultural al Mitropoliei.

Mai multe